Barcelona

La Cubana reposa "Cómeme el coco, negro" divuit anys després

La companyia de teatre La Cubana torna a Barcelona amb l'espectacle de music-hall i varietés "Cómeme el coco, negro", divuit anys després de la seva estrena. El muntatge arribarà a la ciutat el 24 de novembre, al Coliseum de la Gran Via, i servirà per celebrar els 25 anys de la companyia. De cara al futur, La Cubana prepara un espectacle sobre els casaments, els batejos, les festes de Cap d'Any i altres celebracions familiars.

Actualitzat

"Amb motiu del 25è aniversari -tot i que ara ja han passat dos anys- hi havia la possibilitat de fer una antologia dels nostres espectacles o reposar-ne un dels més representatius, perquè parla d'un teatre artesanal cada dia menys en voga", ha explicat el director de la companyia, Jordi Milán, que ha afegit que "en definitiva, és un homenatge a nosaltres, a la revista i a les companyies ambulants".

L'espectacle del 1989 i el del 2007 tenen moltes similituds, però La Cubana ha actualitzat el muntatge amb nous gags i històries, a més de canviar la gran majoria dels actors. Cal recordar, a més, que fa un parell d'anys "Cómeme el coco, negro" ja es va adaptar a l'anglès, amb el títol "Nuts Coconuts", amb motiu del Festival Internacional d'Edimburg.

De moment, 104.000 espectadors ja han vist la nova versió de "Cómeme el coco, negro", que es va estrenar el 27 d'abril a Castelló i ja ha fet 131 funcions en una quarantena de localitats espanyoles.

D'altra banda, Jordi Milán ja ha dit que prepara un nou espectacle per a finals del 2008 que es basarà en els casaments, batejos, festes de Cap d'Any i celebracions familiars, uns esdeveniments que "són molt teatrals" en opinió del director de la companyia: "No ens n'adonem, però totes les cerimònies socials són com guions teatrals".

Anar al contingut