Imatge de la central nuclear d'Ascó
Els fets van passar al novembre del 2007.
Barcelona

La Coordinadora Anticementiri Nuclear exigeix a Zapatero la ubicació de la instal·lació abans del 28-N

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) urgeix el govern espanyol a decidir abans de les eleccions del 28 de novembre la ubicació definitiva del magatzem de residus nuclears que s'ha de construir a Espanya. El portaveu de la CANC, Sergi Saladié, lamenta que l'executiu espanyol no hagi fixat una data límit per prendre aquesta decisió, malgrat la "urgència" que en diverses ocasions s'ha subratllat des del mateix govern de Zapatero.

Actualitzat
Els detractors del cementiri nuclear a Ascó no les tenen totes, malgrat que una comissió interministerial va assenyalar Zarra com la primera opció per ubicar aquesta instal·lació. El portaveu de la CANC, Sergi Saladié, sospita que Ascó és la ciutat més ben posicionada i que el govern espanyol només està allargant la decisió. Segons Saladié podria fer-ho fins després de les eleccions al Parlament de Catalunya, convocades pel 28 de novembre. Per Saladié, d'aquesta manera la ubicació del cementiri nuclear a Catalunya podria ser una moneda de canvi en unes hipotètiques negociacions amb l'Estat.

La decisió sobre la ubicació definitiva del magatzem de residus nuclears no té data. Tot i que una comissió interministerial assenyalés Zarra com la població més ben posicionada, el Consell de Ministres va aprovar demanar informes complementaris abans de prendre la decisió definitiva. La vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, no va aclarir, però, per quan s'esperen aquests informes ni quan es desvetllarà la incògnita sobre la ubicació del cementiri nuclear.
Anar al contingut