Imatge d'arxiu d'una persona votant en una de les consultes sobre la independència
Terrassa acull una altra jornada de consulta sobre la independència.
Barcelona

La consulta sobiranista a Barcelona es farà finalment el 10 d'abril del 2011

Barcelona ja té data per a la seva consulta sobre la independència. Serà el 10 d'abril, però del 2011. La capital catalana haurà d'esperar gairebé un any per poder pronunciar-se sobre el futur del país en un referèndum que no és vinculant. La tercera assemblea de la plataforma BCN Decideix!, que organitza la consulta, ha fixat aquesta data després d'una votació. També hi havia la possibilitat de celebrar-la el 12 de desembre del 2010, però finalment aquest dia ha quedat descartat.

Actualitzat
Finalment, la data per a la consulta independentista a Barcelona serà el 2011. S'havia especulat molt amb la possibilitat de celebrar-la el 20 juny, en la quarta onada de consultes previstes, però els organitzadors han preferit ajornar-la un any.

La data definitiva és el 10 d'abril de l'any vinent. S'ha imposat en una votació dels membres de BCN Decideix!, en què també s'havia proposat el 12 de desembre. Durant l'assemblea també s'han aprovat les propostes de treball presentades pels responsables de les diferents àrees de l'organització.

La decisió arriba just després que el Tribunal Constitucional hagi posposat la seva decisió sobre l'Estatut i una setmana abans de la tercera onada de consultes independentistes, organitzada per la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, que se celebrarà el 25 d'abril. L'últim diumenge del mes, 211 municipis, entre els quals destaquen Lleida, Reus, Girona i Manresa, podran votar "sí" o "no" a la possibilitat que Catalunya esdevingui independent.
Anar al contingut