Madrid

La CEOE confia reprendre el diàleg social però els sindicats ho veuen improbable

Els empresaris confien que es pugui reprendre el diàleg social després que divendres el president del govern espanyol va donar per tancades les converses. La patronal nega que hagi reclamat mai l'acomiadament lliure i treu importància a la indignació de Zapatero, que es va mostrar "decebut" amb la seva actitud en el procés de diàleg social. Els sindicats veuen bé que el president del govern espanyol prengui mesures unilaterals.

Actualitzat
La CEOE vol rebaixar la tensió i s'ha mostrat confiada que es podrà reprendre el diàleg social que divendres el president del govern espanyol va donar per tancat.

José Luis Rodríguez Zapatero va criticar amb duresa des de Palma l'actitud i les demandes de la patronal. Va dir que la proposta de la CEOE de rebaixar un 5% les cotitzacions socials era inassumible i va anunciar ajudes per als desocupats que es quedin sense atur per decret llei i al marge del procés de converses que s'havia seguit amb els sindicats i la patronal.

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, veu improbable que el diàleg social es pugui reprendre i ha donat via lliure al govern espanyol perquè prengui les mesures laborals que consideri oportunes.

Crítiques d'Unió

Mentrestant, Unió Democràtica critica Zapatero per no acostar-se més als empresaris. El secretari general del partit, Josep Maria Pelegrí, considera que el govern espanyol es deixa influir massa pels sindicats i li demana valentia a Zapatero.

Anar al contingut