Autopistes buides
Autopistes buides durant el confinament

La Catalunya confinada, a vista de l'helicòpter dels Agents Rurals

En 15 dies els agents rurals han fet 1.000 controls i han posat 150 denúncies per fer activitats no autoritzades com anar en bicicleta o córrer

Actualitzat

Sobrevolar Catalunya des de l'aire amb un helicòpter i contemplar unes imatges desertes que res tenen a veure amb les d'un cap de setmana sense estat d'alarma. Un paisatge inusual és el que poden veure els agents rurals, que des d'aquest dissabte també controlen des de l'aire que ningú se salti la prohibició taxativa d'accedir als parcs naturals a fer esport o simplement a passejar.

 

 

I és que el decret, que aquest dissabte fa 15 dies que està en vigor, també prohibeix fer activitats a la natura. Però no tothom ho respecta. En aquest temps, els agents rurals han fet 1.000 controls i han posat 150 denúncies per fer activitats no autoritzades. Els expedientats bàsicament anaven amb bicicleta, corrien, passejaven i fins i tot havien organitzat alguna festa.

 

El Monestir de Montserrat
El monestir de Montserrat

 

Les úniques activitats permeses són les forestals, agràries i ramaderes fetes per professionals.

Josep Antoni Mur, inspector en cap dels Agents Rurals:

"Les multes són decisió de la instrucció de l'expedient sancionador, però poden oscil·lar entre els 600 i els 30.000 euros en funció de la gravetat dels fets."

L'objectiu d'aquestes vigilàncies no és només fer complir la normativa, sinó també minimitzar el risc de possibles accidents que obligaria a mobilitzar equips de rescat i intensificaria encara més la feina dels sanitaris.

 

Agents rurals
Agents rurals

 

Una feina que va començar fa 15 dies

Fa dues setmanes, els agents rurals van començar a senyalitzar els accessos als principals espais més freqüentats, sobretot a les àrees metropolitanes de Barcelona, Tarragona i Lleida, els grans focus de població.

I a partir d'aquí van començar a donar compliment, des de terra, a les limitacions de lliure circulació de les persones que afecten totes aquelles activitats esportives i de lleure al medi natural.

Primer control des de l'helicòpter

Aquest dissabte s'ha fet un recorregut per algunes de les zones habitualment més freqüentades als voltants de Barcelona. Arribant a Montserrat, es podia veure un desert mirador de Sant Jeroni, i el monestir oferia una vista insòlita, completament buit.

 

El Castell de Burriac
El castell de Burriac

 

A prop de la Mola, l'únic senyal de vida el donaven uns rucs que pasturaven tranquil·lament. Buits també alguns llocs d'esbarjo, zones de barbacoa o espais habitualment plens com el Santuari del Corredor. De tornada, han donat un cop d'ull pel Maresme. El castell de Burriac vigila unes platges desertes que s'estenen fins a les del Barcelonès.

En cas de localitzar algun infractor, els agents des de l'helicòpter avisarien els companys que controlen els accessos als principals espais naturals. Si l'aterratge és possible, el mateix equip aeri pot aixecar acta.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut