La campanya internacional per abolir les armes nuclears, Premi Nobel de la Pau

Crida del comitè del Nobel a les potències nuclears per establir negociacions serioses i eliminar les 15.000 armes nuclears que hi ha al món

Actualitzat

La campanya internacional per abolir les armes nuclears, la ICAN, ha estat guardonada amb el Premi Nobel de la Pau. El comitè d'aquest Nobel, amb seu a Oslo, Noruega, ho ha anunciat aquest matí.

Noruega l'ha guardonat pels seus esforços per acabar amb aquest tipus d'armament al món, sobretot en un moment en què el risc que s'utilitzin les armes nuclears és més elevat que mai.

 

Berit Reiss-Andersen, la presidenta del comitè del Premi Nobel de la Pau, ha fet una crida a les potències nuclears a establir negociacions serioses per eliminar els seus arsenals. A tot el món hi ha 15.000 armes nuclears. 

L'any passat, el guanyador va ser el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, pels seus esforços per portar la pau al país després de 52 anys de conflicte armat amb la guerrilla de les FARC.

El Nobel de la Pau, que s'entregarà el dia 10 de desembre, és l'únic dels sis premis que s'atorga i s'entrega fora de Suècia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut