Barcelona

La C-2 es podria recuperar parcialment aquest dissabte

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, ha anunciat aquest dimarts que la línia C-2 de Rodalies Renfe podria entrar en funcionament aquest mateix dissabte si els informes tècnics són favorables. Si les proves d'inundació són positives i també s'assegura l'estabilitat del terreny, aquest dissabte 17 de novembre tornarien a entrar en servei les vies 0 i 1 de la C-2. D'aquesta manera, entre el 55% i el 60% dels usuaris afectats per l'aturada parcial de Rodalies podrien tornar a desplaçar-se amb tren. Amb tot, Morlán ha indicat que el pla alternatiu de transports es mantindrà exactament com està ara fins al 30 de novembre. La Generalitat ja s'ha mostrat "moderadament satisfeta".

Actualitzat

Segons ha explicat Morlán, avui i demà s'acabaran les proves per comprovar que el terreny és prou estable, i, si l'informe tècnic d'Adif és positiu, els trens amb passatge podran tornar a circular dissabte. Els combois buits de passatgers es faran circular durant almenys tot un dia per la via 0 i 1 per tal de comprovar la seguretat del terreny. A més, també caldrà avaluar les conseqüències de les inundacions que es van fer ahir. Només si aquests dos punts confirmen que les actuacions que s'han dut a terme han estat positives es restablirà el servei de Rodalies Renfe parcialment a la C-2. La via 2, la més problemàtica per l'aparició d'esvorancs, encara no entrarà en servei.

Morlán ha explicat que pel que fa al pla alternatiu seguirà vigent fins al 30 de novembre amb el mateix nombre d'autobusos com fins ara i amb la mateixa prestació del servei. Amb tot, esperen que es redueixi al 40%-45% els usuaris afectats que hauran de continuar usant el pla alternatiu. També els trens de mitjana i llarga distància es mantindran en la situació actual, per la qual cosa els usuaris hauran de seguir baixant a Sant Vicenç de Calders i des d'allà agafar els autobusos. També els trens del Camp de Tarragona seguiran funcionant amb els autobusos, com la C-7, des de Sant Andreu Arenal. Així doncs, seran la C-1, la C-3 i la C-4, així com l'esmentada C-7 les que continuaran com fins ara.

Pel que fa a la C-10, en direcció a l'aeroport, també es continuarà prestant el servei per mitjà d'autobusos.

Restabliment total, abans del 30 de novembre

Pel que fa al restabliment total de la C-2, Víctor Morlán ha dit que esperen tenir llesta la via 2 abans del 30 de novembre, tal com va anunciar la ministra Magdalena Álvarez. En aquest sentit, Morlán ha dit que continuen les obres a l'andana de Bellvitge, i que també s'estan executant nou pilots per assegurar el túnel on van aparèixer les esquerdes.

Pel que fa a l'ús de mangueres per fer les proves d'inundació que es van fer aquest dilluns, Morlán ha explicat que si no es van usar cubes és perquè hi havia maquinària treballant, però que tot i això després ja es va procedir a usar mangueres de més potència dels bombers.

La Generalitat, "moderadament optimista"

Un cop s'ha anunciat aquesta previsió de restabliment per dissabte, el govern de la Generalitat s'ha mostrat "moderadament optimista".

A la roda de premsa posterior a la reunió setmanal de l'executiu, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha recordat que es ve d'un període llarg de desinversió a la xarxa de Rodalies. També ha dit que grups polítics que ara critiquen el govern van fer poca cosa perquè s'executessin determinades inversions.

Sobre la proposta de Nadal de codirigir les obres del TGV a Barcelona, Víctor Morlán ha recordat que ja es va crear el Consorci d'Alta Velocitat, que cap administració no ha qüestionat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut