Cançons que sonen al "30 minuts" "Compte enrere cap al Brexit"

La banda sonora del Brexit: de "Hello, goodbye" a "Britain come back"

The Beatles, Queen, The Clash o Breunion Boys, entre les cançons utilitzades al "30 minuts" sobre la sortida del Regne Unit de la UE, "Compte enrere cap al Brexit"

RedaccióActualitzat

El Regne Unit ha vist néixer algunes de les estrelles més grans de la història de la música. I amb el Brexit no podia ser diferent. Punk, hip-hop, ska, humor... la sortida del Regne Unit de la Unió Europea ha inspirat cançons de més d'un gènere musical i, fins i tot, alguna paròdia.

El "30 minuts" d'aquest diumenge, "Compte enrere cap al Brexit", explica les experiències viscudes per un equip del programa durant l'últim mes al costat de ciutadans europeus que viuen al Regne Unit i de britànics que viuen a Europa, que han assistit a la confusió política entorn del Brexit i que no van poder votar en el referèndum però que poden ser els més afectats.

Els testimonis van acompanyats d'una banda sonora amb cançons que poden tenir una mirada sobre la sortida del Regne Unit i d'altres que han nascut ara per mostrar el seu acord o desacord amb el Brexit.


Una de les cançons és dels mítics The Beatles, "Hello, goodbye". "Tu dius sí, jo dic no" o "Jo dic 'hola' i tu dius 'adéu'", una cançó plena de contradiccions que bé sembla que parli de les diferents opinions dels britànics respecte al Brexit i el referèndum.

 

 

El mateix passa amb "Under pressure", de Queen i David Bowie, que pot despertar més d'una interpretació, per exemple, si es parla de les nombroses votacions i negociacions que han posat "sota pressió" la primera ministra, Theresa May, a la Cambra dels Comuns per intentar arribar a un acord per la sortida del Regne Unit.

 

 

De les cançons creades expressament contra el Brexit destaca "Britain come back", de The Breunion Boys. Una "boyband" europea que, segons expliquen ells mateixos, ha nascut amb "la missió" de fer tornar el Regne Unit i que, fins i tot, ha obert una campanya de micromecenatge per donar suport a la seva gira.

 

 

La banda britànica activista Captain SKA amb la seva "Before the colour is gone", juntament amb Steven Alker, demana una segona votació de la sortida del grup dels 27.

 

 

Amb un aire més provocatiu, els rapers Bricka Bricka i Original K s'uneixen com 4N Boyz per criticar l'article 50 i la situació de la immigració amb "F**K Brexit".

 

 

Favorable al Brexit, Peter Parsons ha escrit "The Brexit song (We'll be strong)", amb un videoclip d'allò més pintoresc.

 

 

I totalment dins de la paròdia, "I want to Brexit" agafa com a referència la famosa cançó de Queen per mostrar els estereotips d'alguns països de la Unió i acaba amb la conclusió que "I want to remain" ("Jo em vull quedar").

 

 

A part d'aquests exemples, el programa "30 minuts" ha utilitzat fins a una trentena de cançons que recullen en aquesta llista de reproducció de Spotify:

 

 

ARXIVAT A:
BrexitUnió EuropeaTheresa MayMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut