Spacey, aquest dimecres, després de saber el veredicte (Reuters/Susannah Ireland)

Kevin Spacey, declarat "no culpable" d'agressió sexual a quatre homes a Anglaterra

L'actor nord-americà ha quedat absolt en el primer judici penal al qual s'enfrontava, després que l'anterior causa penal contra ell fos arxivada per la Fiscalia de Massachusetts

Actualitzat

L'actor nord-americà Kevin Spacey ha estat absolt per un tribunal de Londres de nou càrrecs per agressions sexuals a quatre homes suposadament ocorregudes entre 2001 i 2013.

El jurat ha necessitat 12 hores i 26 minuts de deliberació abans de pronunciar el veredicte, que Spacey ha rebut emocionat, entre llàgrimes:

"Estic molt agraït al jurat per prendre's el temps de considerar amb cura totes les proves i els fets abans d'arribar a la seva decisió, i accepto el veredicte d'avui amb humilitat".

"Imagino que molts de vostès poden entendre que tinc molt a processar després del que acaba de passar avui", ha afegit.

Quan pujava a un taxi, després d'atendre als mitjans que l'esperaven a l'exterior del tribunal, s'ha sentit la veu d'una fan que cridava: "T'estimem, Kevin!"

El judici a Spacey ha generat expectació mediàtica (Reuters / Susannah Ireland)

Aquest és el primer judici penal al qual s'enfrontava el protagonista de la sèrie "House of cards" i de pel·lícules com "Sospitosos habituals", "L.A. Confidential" i "American beauty", que ha rebut la notícia de ser declarat "no culpable" el dia que ha fet 64 anys.

Spacey s'havia declarat no culpable des del primer moment que es van fer públiques acusacions contra ell. Sempre ha negat haver tingut cap comportament agressiu i ha assegurat que les relacions sexuals sempre havien estat consentides.

Spacey ha comparegut davant dels mitjans emocionat (Reuters / Susannah Ireland)

Entre els nou delictes dels quals s'acusava Spacey hi ha el d'agressió sexual, el de forçar una persona a mantenir una relació sexual sense consentiment i el de forçar una persona a mantenir una relació sexual amb penetració sense consentiment.

El judici va començar fa gairebé un mes, arran d'una causa oberta el maig de l'any passat, i ha durat quatre setmanes, durant les quals l'acusació va explicar al jurat que Spacey va fer tocaments de manera agressiva a tres homes, en diversos incidents ocorreguts entre 2004 i 2013, quan era el director del teatre Old Vic de Londres. 

El quart home que l'havia denunciat acusava Spacey d'haver-li fet una fel·lació mentre estava inconscient en l'apartament londinenc de l'actor.

En les seves declaracions, han definit l'actor com una persona "sibil·lina, manipuladora i difícil", que està "confosa sobre la seva sexualitat".  

Spacey ha sentit el veredicte de "no culpable" el dia del seu aniversari (Reuters / Susannah Ireland)

Les primeres acusacions contra ell van fer-se públiques el 2017, mentre protagonitzava la versió nord-americana de la sèrie "House of cards", i van causar la desaparició del personatge que interpretava a la sisena i l'última temporada.

L'agost de l'any passat, Spacey va ser condemnat per un tribunal de Los Angeles a pagar una indemnització de 31 milions a la productora de la sèrie, pels perjudicis causats per les denúncies contra ell. 

Sis anys després de les primeres acusacions contra ell, tanmateix, Spacey no ha estat declarat culpable de cap delicte.

Spacey, aquest dimecres, arribant al tribunal (Reuters / Susannah Ireland)

L'octubre de 2022 va ser absolt per un tribunal civil de Manhattan, a Nova York, en considerar que l'actor Anthony Rapp, que l'acusava d'haver-li fet proposicions sexuals el 1986, quan tenia 14 anys, no havia aportat proves suficients.

Abans, el juliol del 2019, la primera causa penal oberta contra ell va quedar en res quan la justícia va arxivar les acusacions d'agressió sexual a un noi de 18 anys en un bar de Massachusetts, on la majoria d'edat són els 21 anys.

ARXIVAT A:
CinemaAgressió sexual
Anar al contingut