Kevin Spacey, aquest juliol, a la sortida del jutjat britànic on se li imputen cinc delictes sexuals
Kevin Spacey, aquest juliol, a la sortida del jutjat britànic on se li imputen cinc delictes sexuals (Reuters/Maja Smiejkowska)

Kevin Spacey haurà de pagar 31 milions de dòlars als productors de "House of Cards"

Un tribunal de Los Angeles l'obliga a indemnitzar la productora pels perjudicis causats arran de les acusacions d'assetjament contra l'actor

Kevin Spacey haurà d'indemnitzar els productors de la sèrie "House of Cards" amb 31 milions de dòlars. Ho ha ratificat un jutge del Tribunal Superior de Justícia de Los Angeles.

L'any passat, un tribunal d'arbitratge va imposar aquesta indemnització a l'actor --que va recórrer la mesura-- per trencament de contracte i perjudicis causats a la productora MCR, responsable de la sèrie.

Segons el diari The Hollywood Reporter (propietat també d'MCR), el tribunal d'arbitratge va dictaminar que l'actor havia incomplert els termes del contracte a causa del seu comportament, després que un assistent de producció acusés Spacey d'assetjament sexual. Arran d'aquesta denúncia, la productora va eliminar el paper de l'actor com a protagonista de "House of Cards", va reescriure el guió a correcuita i va reduir la durada de la sisena i última temporada per tal de complir amb la data d'estrena anunciada per Netflix.

Robin Wright va substituir Spacey com a protagonista a la sisena temporada de 'House of cards'
Robin Wright va substituir Spacey com a protagonista a la sisena temporada de "House of Cards"

Aquesta denúncia va arribar al 2017, després que sortissin a la llum nombroses acusacions per agressions sexuals que l'actor sempre ha negat.

Els dos casos contra Spacey que van arribar als tribunals als Estats Units no han prosperat. A Califòrnia, una massatgista que va denunciar l'actor per agressió sexual el 2016 va morir abans que la Fiscalia presentés càrrecs. I a Massachusetts, un jove que va acusar l'actor d'una altra agressió el 2016 va acabar retirant els càrrecs i la causa va quedar arxivada.

Al Regne Unit, l'actor té oberta una causa per quatre suposats delictes sexuals comesos a Londres entre el 2005 i el 2003, dels quals Spacey també s'ha declarat innocent.

 

ARXIVAT A:
Agressió sexualSèries
Anar al contingut