Kevin Spacey i els seus advocats durant una compareixença al jutjat el 7 de gener (Reuters)

Arxiven l'única causa penal contra Kevin Spacey per agressió sexual

El denunciant ha decidit no declarar contra l'actor, que té pendents una quinzena de denúncies civils

Juli RodésActualitzat

La Fiscalia de l'estat de Massachusetts ha retirat els càrrecs contra l'actor Kevin Spacey, que un noi de 18 anys havia acusat d'agressió sexual en un bar de Nantucket l'any 2016.

La decisió de la Fiscalia arriba després que el noi decidís no declarar acollint-se al dret a no autoinculpar-se. Es dona la circumstància que Spacey el va convidar a beure, però a Massachusetts l'edat legal legal per fer-ho són els 21 anys.

El jove, a més, va reconèixer que va enganyar Spacey sobre la seva edat, dient-li que tenia 23 anys.

L'actor de 59 anys, protagonista de pel·lícules com "American Beauty" i la sèrie "House of cards", va comparèixer davant del tribunal el 3 de juny per defensar la seva innocència.

Els advocats de Spacey van demanar al jutge que obtingués una còpia forense "completa i inalterada" de les dades del telèfon del denunciant, al qual acusaven d'haver esborrat missatges i fotografies que demostrarien la innocència de l'actor. El telèfon, però, va desaparèixer un temps després de presentar la denúncia.

 

Kevin Spacey al costat d'un dels seus advocats, el 7 de gener en el jutjat (Reuters)

 

Si Spacey hagués estat declarat culpable, l'haurien pogut condemnar a una pena de fins a dos anys de presó.

La primera acusació contra Kevin Spacey per conducta sexual inadequada la va presentar el 2017 l'actor Anthony Rapp, que el va acusar d'intentar tenir relacions amb ell quan Spacey tenia gairebé 30 anys i Rapp era un adolescent de 14.

Spacey, inicialment, va dir que no recordava els fets. Després, però, es va disculpar públicament i va reconèixer que hauria tingut una conducta inadequada amb Rapp. En el mateix comunicat, l'actor va confessar la seva homosexualitat.

Des d'aleshores, fins a una quinzena d'homes han acusat ​Spacey --per la via civil-- d'agressió sexual o conducta inapropiada. El cas ara arxivat, però, era l'única acusació penal contra l'actor.

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut