L'actor Kevin Spacey a la Fashion Week de Milà (EFE)

Kevin Spacey, acusat d'agressió sexual a tres homes al Regne Unit

Segons informen mitjans britànics, les agressions haurien passat a Londres i Gloucestershire i impliquen demandes de quatre homes que ara mateix tenen entre 30 i 40 anys

RedaccióActualitzat

La Fiscalia britànica acusa l'actor Kevin Spacey de quatre delictes d'agressió sexual a tres homes. La correlació de fets comprèn un període que va des de març de 2005 a l'abril de 2013, mentre era director artístic del teatre londinenc Old Vic

En un comunicat, Rosemary Ainslie, cap de la Divisió de Delictes Especials, ha revelat que l'actor també hauria penetrat una persona "sense consentiment" i afegeix que els càrrecs que se li imputen són conseqüència d'"una revisió de les proves recollides per la Policia Metropolitana durant una investigació".      

El març de 2005, se l'acusa de dues agressions sexuals a Londres que aglutina un mateix demandant. L'agost de 2008, es registra una altra denúncia per agressió sexual, a la qual se suma haver obligat la persona a practicar una activitat sexual i penetrant-la sense consentiment. 

La quarta i última acusació, a càrrec d'un tercer denunciant, data de l'abril de 2013 i es localitza a Gloucestershire. La policia de Londres no ha revelat els noms dels denunciants que, avui dia, tenen entre 30 i 40 anys.


Diverses acusacions d'agressió sexual, algunes a menors

Spacey, de 62 anys, ha estat acusat d'agressió sexual per diverses persones. La primera acusació  la va presentar, el 2017, l'actor Anthony Rapp, que el va acusar d'intentar tenir relacions amb ell quan Spacey tenia gairebé 30 anys i Rapp era un adolescent de 14. Arran d'aquesta acusació, Spacey va fer pública la seva homosexualitat i va demanar disculpes pels fets.

Arran de l'escàndol Weinstein, l'Old Vic va encarregar una investigació interna a càrrec d'un despatx d'advocats per valorar el comportament de l'intèrpret nord-americà quan n'era director artístic. En total, s'havien recollit "20 testimonis personals de suposada conducta inadequada per part de Kevin Spacey".

La fiscalia britànica ha assenyalat aquest dijous que el procés penal contra l'actor segueix actiu i que, com és preceptiu, Spacey té dret a un judici just per defensar-se.

Paral·lelament, l'actor té pendents una quinzena de denúncies civils. L'únic cas que ha arribat als jutjats per la via penal ha quedat arxivat. Era una causa per agressió sexual en un bar de Nantucket l'any 2016. El jove va reconèixer que va enganyar Spacey sobre la seva edat.

A conseqüència d'aquests escàndols, l'actor ha quedat apartat del cinema i la televisió. El 2017 la sèrie "House of Cards" va acomiadar Spacey, que n'era un dels protagonistes.

 

ARXIVAT A:
CinemaAgressió sexual
Anar al contingut