Madrid

JXCat demana la dimissió del ministre Zoido per vetar el groc a la Copa

En Comú Podem demana la compareixença de Zoido per l'actuació de la policia aquest dissabte a la final de la Copa del Rei

RedaccióActualitzat

Junts per Catalunya demana la dimissió del Ministre de l'Interior Juan Ignàcio Zoido després del comportament de la policia espanyola aquest dissabte, al principi i durant el partit de la Final de la Copa del Rei.

Segons expliquen,  l'actuació d'aquest dissabte va ser inacceptable en una democràcia. La incautació, diuen,de peces de roba de color groc, xiulets i altres béns personals, així con fer fotografies del afeccionats que xiulaven l'himne espanyol, no tenia cap justificació en matèria de seguretat i, en canvi, va ser una vulneració escandalosa de la llibertat d'expressió.

Segons Junts per Catalunya, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha de presentar la dimissió immediata per haver convertit el Cos Nacional de Policia en una autèntica policia política al servei del PP i la monarquia, i en contra del poble de Catalunya.

Aquest comportament, afegeixen, és insòlit a l'Europa democràtica i només equiparable amb els règims totalitaris.

 

 

En Comú Podem demanen la compareixença de Zoido

D'altra banda, En Comú Podem deman la compareixença del Ministre de l'Interior, Juan Ignàcio Zoido, perquè doni explicacions per l'actuació de la policia en la final de la Copa del Rei d'aquest dissabte.

Agents del cos de policia van requisar camisetes i bufandes grogues i pancartes que demanaven llibertat o l'alliberament dels presos als aficionats que intentaven entrar al Wanda Metropolitano per veure el partit entre el Sevilla FC y al FC Barcelona.

La portaveu Lucía Martín considera que la "paranoia" del govern els porta a perseguir "un color" i emetre "missatges amenaçadors" des del tuit del Ministeri de l'Interior:

"Ja no es tracta de defensar una idea, es tracta d'evitar que el seu sense sentit s'emporti per davant els drets i llibertats més bàsics com la llibertat d'expressió".

 

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Procés catalàIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut