L'actriu, a la recent presentació de la pel·lícula "Ticket to Paradise" a Los Angeles (Mario Anzuoni/Reuters)

Julia Roberts revela el paper que va tenir Martin Luther King en el seu naixement

Els pares de l'actriu i el matrimoni King van fer amistat en un ambient de segregació racial, a l'Amèrica dels anys 60

L'actriu nord-americana Julia Roberts ha fet una revelació sorprenent: va néixer gràcies a l'ajuda de l'activista pels drets humans Martin Luther King Jr. i la seva dona, Coretta Scott King.

Tot i que ja era coneguda la relació entre les dues famílies, és el primer cop que Roberts ho explica en primera persona. Ho va fer en una entrevista fa unes setmanes amb la periodista Gayle King en el programa "History Talks", que ara s'ha fet viral.

Segons relata l'actriu de "Pretty Woman", la parella King es va fer càrrec de les despeses mèdiques de l'hospital quan ella va néixer, el 28 d'octubre del 1967, ja que els seus pares "no podien pagar-ho".

Martin Luther King i Coretta Scott King (Flickr/Herman Hiller/Library of Congress)


Difícil situació econòmica

I és que quan el matrimoni Roberts esperava la tercera criatura, es va veure immers en una difícil situació econòmica. Això, tenint en compte que als Estats Units l'assistència mèdica bàsica no és gratuïta, va motivar el gest dels King. Un gest de generositat que era la resposta a uns fets previs.

"Els meus pares -Betty Lou Bredemus i Walter Grady Roberts- tenien una escola de teatre a Atlanta. Un dia, Scott va trucar a la meva mare preguntant-li si els seus fills podien entrar a l'escola, ja que tenien dificultats per trobar un lloc que els acceptés".

Cal recordar que als anys 60, sobretot al sud dels Estats Units, encara hi havia segregació racial i era poc habitual, per exemple, que els nens blancs i negres rebessin classe junts. La mare de Roberts, però, no va dubtar en acceptar-los. Es va iniciar, així, una forta amistat entre les dues parelles.

Després que transcendissin les declaracions de Roberts, la filla petita dels King, Bernice King, ha agraït a l'actriu les seves paraules i ha volgut recordar, també, "la generositat i la capacitat d'influència" dels seus pares.

 

ARXIVAT A:
CinemaMartin Luther King
Anar al contingut