Johnson & Johnson deixarà de vendre talc després de les denúncies que pot provocar càncer

La companyia ja havia retirat el producte dels mercats dels Estats Units i el Canadà i ara ho fa a la resta del món

Actualitzat

La farmacèutica Johnson & Johnson suspendrà la venda dels seus pots de talc a partir del 2023 a tot el món. Fa dos anys la companyia ja havia retirat aquest producte als Estats Units i el Canadà, pels milers de denúncies que qüestionaven la seguretat d'aquest producte.

El 2017, un tribunal de Los Angeles va condemnar la companyia a pagar 471 milions de dòlars en considerar que era responsable d'un càncer d'ovari terminal diagnosticat a una dona de 63 anys. Un any després, un altre tribunal va tornar a dictaminar en contra de la companyia per les denúncies de 22 dones que també tenien càncer d'ovari. Actualment la farmacèutica acumula més de 38.000 denúncies.

A finals del 2018 es va fer públic que la companyia feia anys que sabia que el seu talc contenia asbest, un mineral gairebé idèntic a l'amiant i amb els mateixos efectes nocius per a la salut.

Malgrat això, Johnson & Johnson manté la seva posició sobre la seguretat del seu talc i continua assegurant que el producte es troba lliure d'aquest mineral tòxic.  

En un breu comunicat, la companyia ha fet pública la decisió de retirar el producte de la venda i ha anunciat que iniciarà una transició a tota la gamma de productes de talc per a nadons perquè tinguin una composició basada en maizena.

Anar al contingut