Talc de Johnson&Johnson
Talc de Johnson&Johnson
Califòrnia

Condemna rècord a Johnson & Johnson per no avisar del possible efecte cancerigen del talc

La dona va fer servir productes amb talc tota la vida i el 2007 va ser diagnosticada de càncer

RedaccióActualitzat

Un jurat de Califòrnia ha condemnat Johnson & Johnson a pagar 417 milions de dòlars a una dona que assegura que va desenvolupar càncer d'ovaris per fer servir els seus productes amb talc per a la higiene íntima.

Eva Echevarria, de 63 anys, havia usat els productes durant tota la seva vida i en el 2007 va contreure càncer. Va ser en aquest moment quan va interposar la denúncia a l'empresa per no advertir correctament els consumidors sobre els riscos de càncer dels seus productes basats en el talc, segons informa "Los Angeles Times".

Johnson & Johnson haurà de pagar 70 milions de dòlars com a indemnització i 347 milions de dòlars de sanció.

Mark Robinson, l'advocat de la víctima, assegura que l'empresa ha intentat "ocultar el tema durant molts anys", i està molt satisfet amb el veredicte del tribunal.

Aquesta sentència és la condemna més elevada que ha rebut Johnson & Johnson. Fins al moment, el veredicte més elevat era de 110 milions de dòlars. Aquesta, però, no és l'única denúncia que hi ha contra l'empresa pels productes amb talc, ja que hi ha més de 300 demandes pendents a l'estat de Califòrnia i més de 4.500 denúncies a tot el país.

Per la seva part Johnson & Johnson assegura que han fet estudis dels seus productes i no han trobat signes que afavoreixin el desenvolupament de càncer. També han anunciat que recorreran la sentència.

Anar al contingut