L'acusat s'ha presentat sempre a l'Audiència encaputxat i amb ulleres de sol
L'acusat s'ha presentat sempre a l'Audiència encaputxat i amb ulleres de sol
Barcelona

Joaquín Benítez continuarà en llibertat amb mesures cautelars fins a la sentència ferma

L'exprofessor dels Maristes està condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per abusos a menors

RedaccióActualitzat

L'audiència de Barcelona ha decidit mantenir en llibertat provisional Joaquín Benítez, l'exprofessor d'educació física dels Maristes de Sants-les Corts de Barcelona, condemnat per quatre casos d'abusos sexuals. L'acusat està en llibertat, tot i estar condemnat a 21 anys i nou mesos de presó.

La sala assegura que no veu ''raons objectives'' que justifiquin la presó provisional i, per tant, no considera que hi hagi risc de fuga ni de reiteració delictiva.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya informa que l'Audiència ha decidit que Benítez continuï en llibertat amb mesures cautelars fins que la sentència no sigui ferma:

 

L'exprofessor dels Maristes durant el judici (ACN)


L'escrit fet públic aquest matí explica que a l'acusat se li retira el passaport i que, per tant, no pot sortir del territori espanyol. També diu que s'ha de presentar periòdicament davant del jutge, que té prohibit acostar-se a les víctimes i també fer activitats amb menors.


Fiscalia i acusacions demanaven l'empresonament immediat

Després de la sentència, les acusacions particulars i la Fiscalia van demanar l'empresonament immediat de Benítez. Però l'exprofessor va poder marxar a casa després que el tribunal li comuniqués la sentència.

Les acusacions van considerar que hi havia perill de fuga i de reincidència. Ho explica Ester Garcia, advocada d'una de les víctimes:

"Va manifestar en el seu moment que actuava per impulsos. Aquests impulsos, òbviament, no tenen per què haver desaparegut, i menys en un abusador. Entenem que hi ha aquest risc de reincidència."

 

Joaquín Benítez escapant de la premsa després de sortir de l'Audiència de Barcelona


En declaracions a "Els matins" de TV3, el pare que va destapar el cas, Manuel Barbero, s'ha mostrat decebut amb la decisió:

"És un perill per a la societat i això el tribunal ho hauria de tenir en compte. Què esperem, que abusi d'un menor per privar-lo de llibertat? Això és el que volem? Esperar que hi hagi una denúncia, que hagi abusat d'un menor per privar-lo de llibertat? Crec que la societat ha de ser previsora, prevenir, i ficar-lo a la presó, ja que té una condemna de 22 anys."

 

Manuel Barbero: "Què esperem, que abusi d'un menor per privar-lo de llibertat?"


Judith Serra, advocada d'una de les víctimes d'abusos sexuals, destaca el fet que Benítez ha estat sempre relacionat amb feines vinculades amb nens:

"Desconeixem el domicili d'aquesta persona i no sabem les activitats que fa. Però si mirem el seu currículum veurem que totes les seves activitats estan relacionades amb el món dels infants. Títol de casal, treballant com a monitor, treballant com a professor de gimnàstica, com entrenador... És a dir, té una llarga experiència sempre relacionada amb menors


Joaquín Benítez s'enfrontava inicialment a peticions de fins a 36 anys de presó. Contra ell hi havia 13 denúncies que es van haver d'arxivar perquè els delictes havien prescrit.

A la sentència, el tribunal diu que no hi ha proves d'encobriment dels Maristes, però afirma que l'escola haurà de pagar 120.000 euros a les víctimes, com a responsable civil subsidiària, si Benítez no ho fa. Les indemnitzacions es reparteixen entre 10.000 i 60.000 euros.

ARXIVAT A:
Pederàstia ReligióMenorsAgressió sexualEducació Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut