Joaquín Benítez perseguit pels periodistes a la sortida de l'Audiència de Barcelona
Joaquín Benítez perseguit pels periodistes a la sortida de l'Audiència de Barcelona
Barcelona

Benítez, un altre cop en llibertat mentre es decideix si ingressa a la presó pel cas Maristes

Està condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per quatre casos d'abusos sexuals quan era professor dels Maristes

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona manté en llibertat Joaquín Benítez, l'exprofessor del col·legi Maristes Sants-Les Corts de Barcelona, mentre decideix el seu ingrés a presó. L'Audiència el va condemnar a 21 anys i nou mesos de presó per quatre casos d'abusos sexuals qun era professor d'educació física de l'escola.

El tribunal delibera ara si ha d'entrar o no a la presó, una decisió que encara podria tardar un temps. Joaquín Benítez ha arribat a l'edifici de l'Audiència a les 9 del matí i ha sortit a un quart d'11, com en altres vegades, encaputxat i corrent.

Després de la sentència, les acusacions particulars i la fiscalia van demanar l'empresonament immediat de Benítez. Però l'exprofessor va poder marxar a casa després que el tribunal comuniqués la sentència. Les acusacions van considerar que hi havia risc de fuga.

L'Audiència de Barcelona el va condemnar concretament per abusos sexuals a quatre menors d'edat entre 2006 i 2010, en dos dels casos de manera continuada, i no només per tocaments sinó també per felacions i fins i tot penetració.

El tribunal diu que no hi ha proves d'encobriment dels Maristes però afirma que hauran de pagar 120.000 euros a les víctimes, com a responsable civil subsidiari, si Benítez no ho fa. Les indemnitzacions es reparteixen entre 10.000 i 60.000 euros.

 

L'acusat sortint aquest mati de l'edifici de l'Audiència
 

Benítez allunyant-se corrent davant la mirada sorpresa dels vianants 


El professor s'enfrontava a peticions de fins a 36 anys de presó. Hi havia 13 denúncies més en la seva contra que es van arxivar perquè els delictes havien prescrit.

En el judici, l'acusat va admetre dos dels abusos i va implicar la direcció dels Maristes de Sants-les Corts. Va assegurar que se sentia emparat per ells perquè, des del 1986 sabien que havia abusat d'un menor i que, aleshores, només el van amonestar. La institució educativa ho nega i manté que només va tenir constància d'un abús l'any 2011 i que no ho va explicar a les famílies perquè la víctima va demanar discreció.

En el seu informe final, la Fiscalia va ser molt dura amb l'actitud de la direcció dels Maristes. Els va acusar d'encobriment i d'estar només preocupats per les indemnitzacions. Va acusar la Fundació Champagnat, propietària del centre, com a "plenament responsable" dels fets i la va acusar d'actuar amb "mala fe processal" per obstruir la investigació de la policia.

 

 

ARXIVAT A:
Pederàstia ReligióMenorsAgressió sexualEducació Judicial
Anar al contingut