Jada Pinkett, en una foto d'arxiu del desembre passat (Reuters)

Jada Pinkett Smith revela com va viure l'incident als Oscars: "Se'm va trencar el cor"

L'actriu publica un llibre de memòries on confessa que fa set anys que Will Smith i ella estan separats i parla obertament dels problemes de salut mental que ha patit

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

La setmana vinent surt a la venda "Worthy" el llibre de memòries de l'actriu Jada Pinkett Smith. La presentadora, però, n'ha avançat una part en exclusiva a la revista People, a qui ha concedit també una entrevista, i les confessions que ha fet han sorprès tothom.

Per començar, perquè ha fet públic que ja fa set anys que l'actor Will Smith i ella estan separats, però sobretot perquè ha confessat que és una supervivent d'una infantesa marcada pel consum de drogues dels seus pares --que també ella va vendre de jove-- i d'una vida condicionada per problemes de salut mental, com depressions i pensaments suïcides.

També és el primer cop que Pinkett parla obertament, tant en el que s'ha filtrat del llibre com en l'entrevista, de la polèmica gala dels Oscars del 2022 i de la humiliació i el dolor que va sentir quan el presentador Chris Rock va fer un acudit sobre la seva alopècia, una malaltia que pateix des de fa anys, i Will Smith es va aixecar, va pujar a l'escenari i li va donar una bufetada. Una plantofada que va portar greus conseqüències al seu exmarit i pare dels seus fills, que es va haver de disculpar públicament i renunciar a ser membre de l'Acadèmia.


"El sant acudit, la santa plantofada i les santes lliçons"

Jada Pinkett dedica un capítol sencer, que ha titulat "El sant acudit, la santa plantofada i les santes lliçons", a parlar d'aquest incident i del que va representar per a ella.

Diu que ja va arribar a la gala "amb un mal pressentiment", perquè Chris Rock ja s'havia ficat amb ella durant la cerimònia dels Oscars del 2016 --l'any en què Will Smith i ella es van separar--, i tenien una relació enrarida per algun tipus de malentès que no ha arribat a descobrir mai. A més, el presentador li havia demanat per sortir un cop, pensant que s'anava a divorciar de l'actor, i ella el va rebutjar dient-li que Will Smith i ella seguien junts.

El que no s'esperava era que fes servir la seva malaltia per fer-ne un acudit. I diu que, quan Chris Rock la va comparar amb G.I. Jane --"La tinent 'O'Neill" que es rapava el cap--, no li va doldre tant per ella com per tota la gent que coneix, que també pateix aquesta malaltia "però que estan molt pitjor". I per això, explica, va posar els ulls en blanc durant un segon, abans que Will Smith comencés a cridar, indignat, i tot es precipités:

"Estava frustrada perquè la majoria de la gent no sembla entendre fins a quin punt l'alopècia pot arribar a ser devastadora. Se'm va trencar el cor pels que la viuen amb vergonya, pels nens que s'han suïcidat després d'aguantar les burles i els atacs dels seus companys de classe. I ara, als Oscars i malgrat tota la seva correcció política, es deia al món que era correcte fer acudits utilitzant una dona que pateix alopècia?"

Jada Pinkett diu que Chris Rock es va voler disculpar després, però que no es va veure en cor de parlar amb ell, i que no ho han tornat a fer mai més, ni vol trobar-se'l. Només vol, assegura, "que tot s'aclareixi i trobar la pau".

Aquest és el moment de l'incident, a la gala dels Oscars del 2022:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)


Sobre el seu matrimoni amb Will Smith, Pinkett confessa que s'estimen molt, però que fa temps que es van separar perquè tenien moltes baralles i no se'n sortien com a parella, però que en aquella gala, on van anar junts "com a família", va veure que podia comptar amb ell i que no havia d'afrontar aquella humiliació sola.

Pinkett diu que l'incident la va traslladar, per un moment, a una baralla de bar que va viure al seu Baltimore natal, on va patir molt de jove, i que per això es va quedar paralitzada i li va costar reaccionar. Que volia sortir corrents d'allà, però va ser conscient que no ho podia fer.

Dies després de l'incident, l'actriu va penjar un breu missatge a Instagram, amb la voluntat de girar full, on deia que era "el moment de curar-se".

L'actriu explica, en l'entrevista a la revista People, que ha volgut parlar dels problemes de salut mental que ha patit, dels del matrimoni, la criança dels fills o els de la seva carrera a Hollywood perquè "són universals" i potser poden ajudar algú a veure "que hi ha llum al final del túnel".

ARXIVAT A:
CinemaPremis OscarSalut Mental
Anar al contingut