Will Smith durant el discurs d'agraïment en rebre l'Òscar com a millor actor
Will Smith durant el discurs d'agraïment en rebre l'Oscar com a millor actor (EFE/Étienne Laurent)

Will Smith renuncia com a membre de l'Acadèmia després de la bufetada als Oscars

La direcció de l'Acadèmia ha acceptat la renúncia de l'actor

Actualitzat

L'actor Will Smith ha dimitit com a membre de l'Acadèmia de les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood després de l'agressió a l'humorista Chris Rock durant la gala dels Oscars.

Smith ha dit en un comunicat que amb l'agressió ha traït la confiança de l'Acadèmia i que espera que li apliquin la sanció que considerin oportuna. El comunicat arriba dos dies després que l'Acadèmia obrís un procés sancionador contra l'actor, alhora que l'instava a emetre una declaració escrita sobre la polèmica bufetada a Chris Rock, després que el presentador de la gala bromegés sobre l'alopècia que afecta la dona de Smith, Jada Pinkett.

Al comunicat, Smith també ha demanat perdó a Chris Rock per una agressió que troba "impactant, dolorosa i injustificable", i ha afegit que està compromès a treballar "perquè la violència no es torni a imposar a la raó".

La bufetada de Will Smith va eclipsar la gala dels Oscars
La bufetada de Will Smith va eclipsar la gala dels Oscars (Reuters/Brian Snyder)

"La llista de persones a qui he fet mal és llarga i inclou Chris [Rock], la seva família, molts dels meus estimats amics, els assistents i els espectadors de tot el món des de casa seva."

Will Smith també s'ha referit als nominats i guanyadors d'aquesta edició dels Oscars, als quals diu que ha privat de "celebrar els seus extraordinaris treballs".

L'Acadèmia accepta la renúncia

El president de l'Acadèmia de HoIllywood, David Rubin, ha emès un comunicat on assegura que "han rebut i acceptat de manera immediata la renúncia" per part de Will Smith. Rubin també ha explicat que "continuen avançant en el procediment disciplinari contra el senyor Smith per la violació dels codis de conducta de l'Acadèmia". El màxim òrgan de la institució es reunirà el 18 d'abril per acordar la decisió definitiva respecte a aquesta polèmica, que podria acabar amb la retirada de l'Oscar a l'actor.

ARXIVAT A:
CinemaPremis Oscar
Anar al contingut