Jada Pinkett-Smith en la festa de Vanity Fair posterior a la gala dels Oscars
Jada Pinkett-Smith va acudir a la festa de Vanity Fair posterior a la gala dels Oscars

Jada Pinkett, després de la bufetada de Will Smith als Oscars: "És el moment de curar-se"

L'actriu ha penjat una publicació a les xarxes socials per primer cop des de l'agressió del seu marit a Chris Rock pel comentari de l'humorista sobre l'alopècia que té

RedaccióActualitzat

Jada Pinkett Smith ha parlat per primer cop des de la bufetada que el seu marit, Will Smith, va clavar a Chris Rock a la cerimònia dels Oscars, arran del comentari de l'humorista sobre la seva alopècia.

L'actriu ha publicat un breu missatge a Instagram del qual es desprèn la voluntat de passar pàgina, sense fer cap referència explícita ni a Rock ni a l'agressió:

"És el moment de curar-se i soc aquí per a això"

Will Smith també va triar Instagram per disculpar-se: amb Rock, amb l'Acadèmia de Hollywood i amb els companys del sector. L'actor afirmava que el seu comportament era inacceptable i que havia "reaccionat emocionalment" al comentari sobre la malaltia de la seva dona.

També als espectadors de la gala, que van seguir una mitjana de 16,6 milions de nord-americans per la cadena ABC --un 58% més que l'audiència del 2021--. La bufetada la van veure en directe 17,3 milions de persones.

Va passar quan Chris Rock, dirigint-se a Jada Pinckett, va fer referència a la pel·lícula "G.I. Jane" --"La tinent O'neill"--, en què Demi Moore anava amb el cap rapat. Aleshores, veient que el comentari havia molestat la seva dona, Will Smith es va dirigir a l'escenari i va bufetejar el presentador. Després, des del seient, encara va cridar, fins a dues vegades: "Treu el nom de la meva dona de la teva puta boca".

Jada Pinckett parlant amb Will Smith minuts després de la bufetada
Jada Pinkett parlava amb Will Smith minuts després de la bufetada (Reuters/Brian Snyder)

Aquest és el moment; l'Acadèmia el va condemnar i va anunciar que investigaria els fets:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

Amb tot això, l'únic protagonista de l'escena que ha eclipsat la 94a edició dels premis que encara no ha parlat és Chris Rock.
 

L'alopècia femenina, envoltada de tabús

Jada Pinkett Smith va explicar a les xarxes socials que té alopècia l'any passat. De fet, el seu "feed" a Instagram està ple de referències a aquesta malaltia que la majoria de dones afectades amaga durant anys, fins i tot dècades, pels tabús que l'envolten.

L'alopècia femenina és una afectació minoritària que condiciona molt la vida de les dones que la tenen. Moltes fan servir perruques o mocadors per tapar-se el cap, fins que decideixen alliberar-se.

Algunes d'elles, a través de l'associació A Pelo, explicaven el seu testimoni a TV3:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

 

ARXIVAT A:
Premis Oscar
Anar al contingut