Viatgers mirant els plafons de vols a l'aeroport del Prat
Viatgers mirant els plafons de vols a l'aeroport del Prat (ACN/Gemma Sánchez)

Ja es pot viatjar a Espanya des de fora de la UE només amb un test negatiu de covid

Des d'aquest dissabte els turistes no comunitaris ja no necessiten un certificat de vacunació per entrar al país

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Espanya ha fet un pas més per facilitar l'arribada de turistes d'arreu, també de fora de la UE: ja no caldrà un certificat de vacunació per entrar al país si s'aporta un test negatiu de covid-19 o un certificat conforme s'ha superat la malaltia.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dissabte l'ordre del Ministeri de l'Interior que suavitza els requisits sanitaris d'entrada a l'Estat. "Una bona notícia, molt esperada pel sector turístic", segons la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, que ha garantit que la mobilitat seguirà sent segura.

Maroto ja va avançar que es prendria aquesta decisió en una entrevista radiofònica aquest dijous, en què va reconèixer que el govern espanyol confia en el turisme com a "palanca del creixement econòmic" del país aquest any.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va demanar fa un mes la retirada del certificat covid per viatjar, en considerar que ja no tenia sentit.

Requisits per a una "mobilitat segura"

Els viatgers majors de 12 anys que entrin a Espanya a través de les fronteres aèries o marítimes, vinguin d'on vinguin, han de comptar amb algun d'aquests tres certificats si no volen haver de fer quarantena:

- Una prova negativa de covid-19 (un test d'antígens fet 24 hores abans del viatge o una PCR feta 72 hores abans)

- Un certificat de recuperació de la infecció d'un mínim d'11 dies d'antelació (i una validesa màxima de 180 dies)

- O el certificat de vacunació, l'anomenat passaport covid (que té 9 mesos de validesa).

Els menors de 12 anys no han de presentar cap tipus de certificat.

La mesura vol equiparar la situació a la resta de països comunitaris que estan aixecant restriccions per afavorir la mobilitat, com Itàlia o Grècia. La Unió Europea ha habilitat una pàgina web amb un mapa interactiu on es poden consultar els requisits que demana cada país als viatgers per entrar al seu territori.

Imatges d'arxiu de l'aeroport del Prat del 14 d'abril del 2022 (ACN/Gemma Sánchez)


La pandèmia, en prealerta

Davant la millora dels indicadors sanitaris, el govern ha desactivat aquest dimecres l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Pandèmies, que portava dos anys en vigor. La situació ara és de prealerta per seguir fent vigilància i seguiment de l'evolució de la covid-19.

ARXIVAT A:
TurismeCoronavirus Covid-19Certificat Covid
Anar al contingut