El centre de control que va monitoritzar la seguretat del Festival d'Eurovisió
El centre de control que va monitoritzar la seguretat del Festival d'Eurovisió

Itàlia frena diversos ciberatacs prorussos que volien alterar les votacions d'Eurovisió

Els responsables, segons la policia, són un grup de hackers prorussos anomenats Killnet

RedaccióActualitzat

La policia italiana va evitar diversos ciberatacs contra les votacions del Festival d'Eurovisió que ha guanyat Ucraïna. Segons informa la Policia Nacional italiana, durant la nit es va registrar intents d'alterar les votacions i assenyalen el col·lectiu de hackers prorussos Killnet.

A Torí és on es feia el festival i per això la seguretat va quedar en mans de les forces de seguretat italiana, que es va coordinar amb la Televisió Pública RAI.

El col·lectiu Killnet i la seva branca Legió van intentar infiltrar-se durant les operacions de votació. La policia els van detectar gràcies al monitoratge que van fer dels canals de Telegram del grup prorús.


En total, la sala de seguretat que es va activar per garantir la seguretat del Festival va fer més de 1.000 hores de seguiment amb la intervenció de més de 100 especialistes, que van vigilar la xarxa i van analitzar milers de milions de dades informàtiques de les diferents plataformes socials.

"Durant les activitats, es van dur a terme milions d'anàlisis de dades d'IPs comprometedores."

En concret, es van mitigar diversos atacs de denegació de servei (DDOS) contra les infraestructures preparades per a la votació. Aquests atacs busquen col·lapsar el sistema perquè no s'hi pugui accedir.

La policia també assegura que ha identificat diversos PC-Zombies que es feien servir per al ciberatac.

 

ARXIVAT A:
Festival d'EurovisióUcraïnaRússia
Anar al contingut