Compradors dins da galeria Vittorio Emmanuele de Milà aquest divendres (EFE/Matteo Corner)
Compradors a la Galeria Vittorio Emmanuele de Milà aquest divendres (EFE/Matteo Corner)

Itàlia es confina i es blinda de Nadal a Reis contra la Covid

El govern italià marca com "dies vermells" les dates més destacades del Nadal, quan les mesures de restricció i confinament seran més dures

Actualitzat

El govern italià imposa mesures dures de confinament en tot el país la major part de les festes de Nadal i Reis. Unes mesures similars a les que es van decretar els dies més durs de la primera onada de la Covid al país.

El primer ministre, Giuseppe Conte, ha dit que la situació continua sent molt difícil i el virus continua circulant a Europa: "El virus està circulant, es deixa doblegar però no derrotar".

Per aquesta raó s'imposa un confinament gairebé total les dates més assenyalades de Nadal, entre el 24 de desembre i el 6 de gener, els denominats dies en "franja vermella" i s'alleugereixen les mesures els dies en "franja taronja" que són el 28, 29 i 30 de desembre i el 4 de gener.

De la nit de Nadal al dia de Reis, a Itàlia estaran prohibits els desplaçaments entre regions, sense excepcions. I només es podrà sortir de casa per anar a la feina, per salut o per raons de necessitat i amb justificació.

Els dies "vermells" haurà de tancar el comerç minorista, excepte els establiments d'alimentació, les farmàcies, els quioscos de premsa i els estancs. Els bars i restaurants, gelateries o pastisseries no podran servir en taules i només podran vendre menjar per emportar.

Els dies "taronja" (28, 29 i 30 de desembre i el 4 de gener) les botigues podran obrir i es podrà circular dins del propi municipi. Aquests dies, els bars i restaurants tampoc podran servir als clients i només estan autoritzats a fer entregues a domicili o vendre per emportar-se.

El toc de queda durant tot aquest període queda fixat a les 22.00 en tot el territori italià.

La nit del 24 de desembre i el dia de Nadal s'autoritzen les visites a familiars (pares, fills o avis) per fer el sopar i el dinar de Nadal, però només si es desplacen un màxim de dues persones, a més dels menors de 14 anys, que no comptabilitzen.

El govern italià imposa aquestes restriccions per impedir la tercera onada de la Covid al gener i també per intentar doblegar la corba de contagis. En les últimes 24 hores, s'han contagiat gairebé 18.000 persones i les morts per Covid s'eleven a 67.894 des de l'inici de la pandèmia.

 

ARXIVAT A:
ItàliaCovid-19Coronavirus
Anar al contingut