Els ajuts es posaran en marxa aquest estiu (Reuters/Thilo Schmuelgen)

Descomptes del 50% a l'Interrail i de fins al 90% en trens i busos estatals per a joves

L'executiu de Pedro Sánchez ho ha aprovat al consell de ministres d'aquest dimarts

RedaccióActualitzat

Descomptes per als joves que viatgin en tren i autobús. El govern ha aprovat aquest dimarts un descompte del 50% a l'Interrail europeu i descomptes de fins al 90% per a viatges amb tren i autobús a l'estat. 

Els ajuts es posaran en marxa aquest estiu mateix, entre el 15 de juny i el 15 de setembre, amb l'objectiu de facilitar els recursos entre els joves perquè es moguin amb ferrocarril per Europa o per aquells indrets de l'estat que vulguin. 

Se'n podran beneficiar tots aquells joves amb nacionalitat espanyola o de qualsevol altre país de la Unió Europea que tinguin entre 18 i 30 anys, però que en tots dos casos tinguin fixada la residència a Espanya.

Més concretament, en els viatges que es facin dins d'Espanya, el programa consistirà en un descompte del 90% als trens de mitjana i de llarga distància i també als autobusos que depenen de l'Estat

Els trens Avant i d'alta velocitat tindran un descompte del 50%, però en els d'alta velocitat l'estalvi no podrà superar els 30 euros. 

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha dit que, amb la mesura, el govern espanyol "vol ajudar la gent jove, continuar impulsant una política activa que promogui, sens dubte, el transport públic col·lectiu, tot plegat ajudant el sector turístic i cultural".


Interrail: viatjar a 33 països

El passi que proporciona Interrail als joves per desplaçar-se a través d'Europa gaudeix d'una gran flexibilitat i preus assequibles. La xarxa està formada per 40 companyies ferroviàries. 

Els viatgers, sols o en grup, poden agafar la majoria de trens de la xarxa, a més a més dels ferris i serveis de transport corresponents, a 33 països diferents. 

Hi ha diferents tipus de passis que permeten desplaçar-se ininterrompudament durant un període concret, que oscil·la entre 4 dies de viatge i un màxim de tres mesos. També es distingeix entre primera i segona classe, en funció de la confortabilitat i la ubicació dels seients. 

Actualment, amb els passis es pot visitar Alemanya, Andorra, Àustria, Bèlgica, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, els Països Baixos, Noruega, Polònia, Portugal, el Regne Unit, la República Txeca, Romania, San Marino, Sèrbia, Suècia i Suïssa.  


Quant costa? 

El cost de l'Interrail (sense aplicar el descompte que preveu el govern espanyol) depèn del tipus de passi, la durada del viatge i l'edat. El més complet és el Global Pass, que permet viatjar per tot Europa en un període de temps determinat, de 4 dies a 3 mesos, i en diferents classes. El preu va de gairebé 200 a 900 euros. 

El One Country Pass permet desplaçar-se únicament per un país. El preu oscil·la entre els 50 i els 200 euros. 

Finalment, el Flexi Pass, que permet viatjar uns dies flexibles dins un període de temps determinat i costa entre 215 i 575 euros.

ARXIVAT A:
TurismePedro Sánchez
Anar al contingut