Un moment de l'operatiu de la Guàrdia Civil durant les detencions a l'entorn de l'esquerra abertzale. (Foto: EFE)
Un moment de l'operatiu de la Guàrdia Civil durant les detencions a l'entorn de l'esquerra abertzale. (Foto: EFE)
Madrid

Interior accepta la dimissió del seu director de Comunicació

Davant la polèmica que s'ha generat i les crítiques del govern basc i diverses formacions polítiques per haver enviat la nota de premsa de l'operació policial al País Basc contra advocats de presos d'ETA abans que es practiquessin les detencions, Alberto Gimeno ha posat el seu càrrec a disposició de Jorge Fernández Díaz. El ministeri li ha acceptat la dimissió.

RedaccióActualitzat

El director de Comunicació del Ministeri de l'Interior assumeix responsabilitats per haver enviat la nota de premsa de l'operació policial al País Basc contra advocats de presos d'ETA abans que es practiquessin les detencions. Davant la polèmica que s'ha generat i les crítiques del govern basc i diverses formacions polítiques, Alberto Gimeno ha posat el càrrec a disposició del ministre Jorge Fernández Díaz, que ha acceptat la seva dimissió.

El ministre ha fet pública la decisió en un comunicat en què ha destacat "la professionalitat, lleialtat i sentit del deure" d'Alberto Gimeno durant els dos anys en què ha dirigit l'Àrea de Comunicació del Ministeri de l'Interior.

El ministeri no ha ofert cap versió oficial sobre els fets, però ha atribuït la confusió a un "error humà", després que la fiscalia obrís una investigació per aclarir què va passar, perquè considera que la filtració podria haver donat temps als detinguts per destruir proves.

 

 

 

 

Anar al contingut