Barcelona

Iniciativa demana un "'full de ruta' molt concret" per obligar el govern espanyol a complir amb l'Estatut

Respecte i concreció. Aquesta és la fórmula que proposa el secretari general d'ICV, Joan Herrera, als partits catalans per defensar-la al Congrés dels Diputats. Herrera considera que la resolució conjunta de CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA al Parlament català és un "acord de mínims". El diputat reclama que els partits catalans estableixin "un 'full de ruta' molt concret" que obligui el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a complir tot l'Estatut. En un acte del seu partit a Barcelona, Herrera ha afirmat que "cal que el PSC sigui valent i que CiU no aposti per l'electoralisme" perquè això li està posant les coses fàcils al govern espanyol.

Actualitzat
Joan Herrera creu que els partits catalans estan posant les coses senzilles a José Luis Rodríguez Zapatero i al govern espanyol. El líder d'Iniciativa assegura que, mentre "uns exigeixen sense incomodar, els altres busquen el camí de ser més forts sense concretar-lo i els altres volen saltar el mur", les coses són "molt fàcils" per a Zapatero.

Herrera reclama que tots els partits catalans s'uneixin i exigeixin al president espanyol "que compleixi amb el que el poble va votar". Iniciativa creu que s'ha de constatar a Madrid el rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, i s'ha de posar de manifest que "Catalunya no cap a la Constitució, tal com l'han interpretat" i que es necessita "una nova etapa de descentralització".

El secretari general d'ICV defensa un model d'estat federal, i exigeix al govern espanyol un "compromís concret" i que compleixi amb tot l'Estatut que va votar la ciutadania.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut