París

Incidents i grans embussos per la vaga de taxistes contra Uber a París

Els taxistes bloquegen els accessos als aeroports i estacions de París i altres ciutats, en una tensa protesta contra Uber

RedaccióActualitzat

El sector del taxi a França està en peu de guerra. Milers de taxistes s'han manifestat a París contra el servei de transport compartit Uber i han col·lapsat la capital i altres grans ciutats del país en una tensa protesta. Des de primera hora, centenars de taxistes han bloquejat els accessos als aeroports i estacions de París i altres ciutats per denunciar la "competència deslleial" dels conductors d'Uber.

La mobilització, que ha provocat nombrosos embussos als accessos, ha anat pujant de to i els taxistes, fins i tot, s'han enfrontat contra clients i conductors d'Uber Pop i hi ha hagut algun brot violent. La policia ha hagut d'intervenir per obrir vies tancades i retirar pneumàtics en flames que impedien el pas.

Malgrat que hi ha una llei que prohibeix l'activitat d'Uber, la normativa està recorreguda davant la justícia, que encara no s'ha pronunciat definitivament i no ha trobat necessari fer una suspensió cautelar.

El govern, per la seva banda, s'ha posicionat al costat dels taxistes i el ministre de l'Interior ha ordenat prohibir Uber a la regió de París, com en altres departaments.

L'aplicació del servei, però, continua activa. Els tribunals no es pronunciaran fins a finals de setembre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut