Iñaki Urdangarin en el moment d'ingressar a la presó de Brieva
Iñaki Urdangarin en el moment d'ingressar a la presó de Brieva

Iñaki Urdangarin tindrà un permís de quatre dies per Nadal

La presó de Brieva, on compleix condemna, s'hi ha pronunciat a favor, tot i que encara falta la confirmació del jutge de vigilància penitenciària

Laura GalánActualitzat

La Junta de Tractament de la presó de Brieva, a Àvila, ha autoritzat que Iñaki Urdangarin tingui quatre dies de permís aquestes festes de Nadal. És el seu primer permís ordinari, segons han confirmat fonts penitenciàries.

Ara ho ha de ratificar el jutge de vigilància penitenciària, que és qui té l'última paraula.

El marit de la Infanta Cristina va demanar 7 dies de permís i la Junta n'hi ha aprovat 4.

Urdangarin fa 17 mesos que està empresonat. La setmana passada va complir una quarta part de la condemna, que és de 5 anys i 10 anys de presó pel cas Nóos.

El cunyat del rei, classificat com a pres en segon grau, pot demanar permisos per sortir de la presó fins a un màxim de 36 dies l'any.

El jutge ja li va concedir al setembre un permís per fer de voluntari amb discapacitats en un centre religiós a Pozuelo, a Madrid. Li va autoritzar sortir dues vegades per setmana i un màxim de 8 hores al dia.

Urdangarin està condemnat per delictes de prevaricació continuada i malversació, tràfic d'influències, frau a l'Administració i dos delictes fiscals.

El marit de la Infanta està en un mòdul en què no hi ha altres presos perquè la d'Àvila és una presó de dones.

 

ARXIVAT A:
Urdangarin
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut