Riga

"Ida", de Pawel Pawlikowski, millor pel·lícula europea del 2014

Marion Cotillard, millor actriu, Timothy Spall, millor actor i Agnès Varda, premi a tota la trajectòria

RedaccióActualitzat

"Ida", del polonès Pawel Pawlikowski, ha guanyat el premi a la millor pel·lícula europea del 2014 que atorga l'Acadèmia Europea del Cine (European Film Awards, EFA) .

"Ida", una pel.lícula en blanc i negre i amb enquadraments arriscats, que s'endinsa en l'època de l'ocupació nazi de Polònia a través del viatge d'una novícia els anys 60, ha estat la gran triomfadora de la nit: s'ha endut cinc premis, el de millor film, director, guió i fotografia i el premi del públic.

El director polonès, quan recollia la seva tercera estatueta, ha fet broma emocionat i s'ha estranyat que hagi agradat una pel·lícula "tan antiga i en blanc i negre".

El premi a la millor actriu se l'ha endut la francesa Marion Cortillard per "Dos dies, una nit", dels germans  Jean i Luc Dardenne.

El britànic Timothy Spall s'ha endut el de millor actor europeu pel seu treball a  "Mr.Turner", de Mike Leigh.

Aquest any el guardó d'honor l'ha obtingut el cineasta del Regne Unit Steve McQueen, per la seva contribució al cinema amb pel·lícules com "Shame" o "Dotze anys d'esclavitud".

Però el moment més emocionant de la gala, que s'ha celebrat a Riga, la capital de Letònia, ha arribat  quan la cineasta belga Agnès Varda, figura de la nouvelle vague francesa, ha rebut, amb tota la sala dreta i entre aplaudiments, el premi a tota la trajectòria. Un merescut premi que l'autora de films com "Cléo de 5 à 7", "Sans toi ni loi" o "Les Glaneurs et la glaneuse" ha agraït amb humilitat i amb manifestacions d'amor al cine.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut