Hotels de l'illa italiana d'Elba tornen els diners si plou més de dues hores
El dia gratuït en cas de pluja és una prova pilot que es podria repetir en la temporada de tardor

Hotels de l'illa italiana d'Elba tornen els diners si plou dues hores en un dia

Els hotelers asseguren que les previsions meteorològiques no sempre l'encerten i si la iniciativa té èxit es repetirà a la tardor

Actualitzat

A Itàlia, aquest mes de maig és més plujós i fa més fred del que és habitual. La temporada turística ha començat amb mal peu i grups empresarials de l'illa d'Elba han decidit posar-hi remei.

Molts hotels d'aquest petit paratge toscà han pres una decisió dràstica: si plou més de dues hores, es tornen els diners de l'allotjament, una iniciativa que s'aplicarà el que queda de mes, entre les deu del matí i les vuit del vespre.

El projecte sorgeix després que la web turística de la localitat, Visit Elba, hagi elaborat una enquesta que revela que el 72% dels italians creu que les previsions meteorològiques són molt fiables. Si veuen pluja, descarten viatjar a una destinació de platja.

 

Previsions meteorològiques poc correctes

De tota manera, els meteoròlegs de TV3 consideren molt improbable que plogui de manera seguida durant dues hores, a menys que es doni una sèrie de condicions excepcionals.

Arriscada o no, la campanya busca que els italians perdin la por de viatjar quan les previsions meteorològiques siguin adverses perquè les previsions a més d'una setmana vista no sempre es compleixen.

 

 

De fet, l'estudi constata que, entre el 2016 i el 2018, els mesos d'abril i maig es van succeir les previsions que assenyalaven pluja, però, en realitat, en el 36% dels casos les previsions meteorològiques van ser desmentides per caps de setmana amb un clima més aviat serè.

El dia gratuït en cas de pluja és una prova pilot que es podria repetir en la temporada de tardor. La idea és que els turistes de sol i platja descobreixin també que hi ha alternatives culturals.

 

L'illa de Napoleó

Elba és l'illa més gran de l'arxipèlag toscà i durant segles se la van disputar francesos i italians. Napoleó Bonaparte hi va ser confinat durant deu mesos el 1814.
 

 

Després de la derrota dels exèrcits napoleònics i la signatura del tractat de Fontainebleau, les potències vencedores van decidir exiliar-lo a Elba, on es va quedar dirigint l'economia i el govern de l'illa amb mil homes i dues mansions que es va fer construir.

Les seves residències es poden visitar ara a Vila dei Mulini i Vila San Martino, i a Portoferraio hi ha els museus napoleònics.

Hotels de Salou també han començat a destacar rutes culturals en la seva web "per quan plou", però ningú torna els diners, encara.

ARXIVAT A:
TurismeEconomia de butxaca
Anar al contingut