Barcelona

Homs: "D'una manera o altra, la declaració d'inici del procés es votarà la setmana que ve"

El conseller: "Confirmo la meva predisposició a ser el cap de llista de CDC en les eleccions del 20-D"

RedaccióActualitzat

El conseller de la Presidència en funcions ha confirmat la seva predisposició a encapçalar la llista de Convergència a les pròximes eleccions generals, el 20 de desembre.

"Confirmo la meva predisposició a ser el cap de llista de CDC a les eleccions del 20-D"

Una predisposició, ha dit, "total", que fa "amb tota la convicció, ganes i modèstia". Ara bé, ha recordat que la decisió en el si de la formació encara no s'ha pres i que s'ha de votar la llista, que podria incloure independents.

Homs ha justificat anar a Madrid perquè "la política, te la fas o te la fan", i, en aquest sentit, ha assegurat que "aniria bé que el PP no estigués en el govern d'Espanya, sobretot des de la perspectiva catalana". A més, s'ha mostrat optimista que Espanya acabarà negociant amb Catalunya, perquè necessita un país nou, per interès, per necessitat, per un principi democràtic bàsic i perquè "el mateix món econòmic acabarà demanant a crits una entesa".

Llistes separades CDC i ERC

El conseller ha defensat també les llistes separades de CDC i ERC perquè creu que és la millor manera de defensar el projecte de la independència. Homs ha desmentit així que sigui perquè "els republicans no m'hi volien, ni tampoc pel cas del 3%". En qualsevol cas, per Homs, si el 20-D els independentistes no obtenen prou força, tot plegat serà molt difícil."

Davant les amenaces del Partit Popular per impedir el ple en què s'ha de votar la resolució independentista, Homs ha advertit el PP i el Tribunal Constitucional que la resolució d'independència és votarà, d'"una manera o altra" la setmana que ve.

"D'una manera o altra, la declaració d'inici del procés es votarà la setmana que ve, no ho poden impedir"

Negociacions amb la CUP

El conseller creu que, finalment, hi haurà acord amb la CUP, perquè és pitjor l'alternativa d'unes eleccions al març. Homs assegura que "no es tracta de negociar amb la CUP en termes d'ultimàtums i que "hi ha més camí per córrer que no pas fer eleccions" amb la formació independentista. No obstant, ha conclòs: "Si hi anem, s'aborden. Quina mala sort".

Homs, a més, ha negat que hi hagi crisi a Convergència per les negociacions amb la CUP de cara a la investidura i ha situat dins la normalitat que hi hagi debats interns:

"És raonable que hi hagi debats dins del govern pel full de ruta per la independència, però no és cap crisi."

És més, pel conseller plantejar una crisi interna dins de CDC és "desproporcionat i fals".

Sobre la filtració de l'anterior Consell Executiu, Homs ha explicat que ha preguntat qui en va ser el responsable però que ningú li ha dit que ho fes. Si se sabés, ha afegit que el president Mas l'hauria de fer fora, perquè les "deliberacions del govern han de ser secretes".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut