Albiol reclama al PSC i Ciutadans que siguin receptius al recurs d'empara al Constitucional (EFE)
Albiol reclama al PSC i Ciutadans que siguin receptius al recurs d'empara al Constitucional (EFE)
Badalona

El PP presentarà recurs al TC per evitar el debat de la resolució independentista i convida PSC i C's a sumar-s'hi

El líder del PPC demana que les dues formacions siguin receptives al recurs d'empara al TC per evitar el ple sobre la resolució independentista

RedaccióActualitzat

El Partit Popular de Catalunya ha anunciat que presentarà un recurs d'empara al Constitucional per evitar que el Parlament debati la resolució sobiranista de Junts pel Sí i la CUP, una resolució que considera "fora de les normes i de la democràcia".

El líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, ha demanat a C's i PSC que faciljitin una imatge d'"unitat", presentant conjuntament amb el seu partit aquest recurs d'empara davant el TC. En declaracions a Onda Cero, Albiol ha instat a anar "tots a una" i "deixar a una banda les diferències", perquè "no s'està debatent sobre una llei menor, sinó que és una cosa molt seriosa i estem en un moment excepcional, per això la resposta per part dels dirigents ha d'estar a l'altura de les circumstàncies".

Junts pel Sí i la CUP volen debatre la resolució com a molt tard el dia 9 de novembre. En cas que el ple s'arribi a celebrar, Albiol proposa que el govern de Mariano Rajoy presenti un recurs d'inconstitucionalitat contra la resolució independentista.

Si el ple es fa el 9 de novembre coincidirà amb la primera jornada del debat d'investidura, per a la qual encara no hi ha acord entre JxS i la CUP.

En aquest sentit, García Albiol també proposa que CDC abandoni "l'aventura del separatisme" i busqui acords amb altres formacions que no volen trencar Espanya, perquè, segons diu, el fet que la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat depengui d'una assemblea de la CUP és una mostra més de "l'autèntic esperpent" que viu la política catalana.

 

 

 

Anar al contingut