Plataformes com Airbnb hauran d'informar Hisenda

Hisenda vol començar a collar els usuaris d'Airbnb

Les plataformes estaran obligades a dir qui són els usuaris, quant hi guanyen i quina és la referència cadastral de l'habitatge

RedaccióActualitzat

Hisenda es planteja exigir a plataformes com Airbnb o HomeAway que informin detalladament sobre els propietaris que lloguen el seu pis a turistes sense tenir llicència per fer-ho. Així, les plataformes estaran obligades a dir qui són, quant hi guanyen i quina és la referència cadastral de l'habitatge.

La raó, diuen, és impedir el frau fiscal que ara es dona perquè no hi ha una regulació específica. El text s'ha obert a consulta pública per recollir al·legacions.

El Ministeri d'Hisenda també vol tenir identificats els turistes que lloguen el pis, i saber quants dies s'hi han estat. Per això, els propietaris dels habitatges hauran de guardar les dades dels arrendataris i tenir una còpia del seu document d'identificació.

Fins ara, aquest tipus de lloguer no solia ser declarat en la Renda, tot i que en l'exercici del 2015 ja va avisar als 21.500 propietaris de pisos exposats en aquest tipus de plataformes que si no declaraven aquestes rendes incorrerien en frau.

A la seva web, Airbnb dóna informació sobre impostos locals i sobre l'IVA, però no apareix cap explicació sobre la declaració de la renda. Sí que han aparegut consultes d'amfitrions en el fòrum de la plataforma, on alguns que han rebut avisos d'Hisenda fins i tot reconeixen que no són propietaris del pis sinó que els relloguen.

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut