Barcelona / Karma Peiró

Gaza, vídeos per una guerra

Segueix l'actualitat dels esdeveniments a Gaza mitjançant les actualitzacions de vídeos des de Youtube, blogs de particulars, Twitter, Facebook i altres mitjans de publicació d'internet que expliquen les històries en primera persona.

Actualitzat
Aquesta és la cinquena i última notícia d'una sèrie de Gaza a internet que vam engegar el dilluns 12 de gener. Durant tota la setmana hem destacat el conflicte en blogs, Twitter, Facebook, fòrums de debat... i avui li toca el torn a YouTube. Els vídeos també són un canal de difusió d'informació per assabentar-nos sobre el que està passant al Pròxim Orient. No tot es troba al cercador de Google.

Aquesta notícia s'actualitza diàriament. Segueix des d'aquí, Gaza a internet dels dies anteriors.

Divendres, 16 de gener
La IDF (Israel Defense Force) té un canal de YouTube des del qual mostra les accions de les tropes israelianes en la seva Operation Cast Lead. Es poden veure les imatges on un soldat que explica com es va trobar un mapa d'objectius de Hamas en plena zona de civils. Altres vídeos, amb imatges borroses, ensenyen com "els terroristes palestins" preparen els míssils per ser llançats, o el moment en què Israel va acceptar hospitalitzar un nen palestí que estava molt greu.

L'altra cara de la lluita, la dels palestins, també es troba a YouTube. Onemuslimvoice obre el seu canal amb vídeos que serveixen per llançar missatges d'unió entre el poble àrab i aconseguir la pau a Palestina. I un altre vídeo, no tan pacífic, titulat: "Escolta aquests idiotes celebrant la mort de nens de Gaza". S'hi veu una concentració d'israelians nord-americans donant la seva opinió sobre el conflicte.

Però molt més a prop es troben vídeos de les recents manifestacions a favor de Gaza a Barcelona amb el lema: "Aturem la massacre de Gaza. Boicot a Israel."
S'hi pot veure l'actuació d'un ciutadà palestí cantant "L'estaca" en àrab i català el passat dissabte 10/01/2009.

Per últim, Mibazzar.com ens ofereix una nova manera de presentar la informació: sobre un mapa de Gaza es van desplegant vídeos del conflicte. Les imatges mostren tant notícies de televisions internacionals com relats en primera persona d'àrabs que defensen Palestina. Segons on estigui enregistrat el vídeo, el mapa es mou per trobar la nova localtizació.

*******************
NOTA: Si saps de blogs, Twitters, Facebook o debats on s'estigui parlant del conflicte entre Israel i Palestina, deixa'ns un comentari.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut