Madrid/Londres

Gairebé la meitat dels llicenciats treballen en llocs inferiors a la qualificació que tenen

Un 44% dels joves de l'Estat d'entre 25 i 29 anys que tenen estudis superiors treballen en lloc de categoria inferior a la qualificació que tenen. La xifra és molt superior a la mitjana de l'OCDE, que és del 23%, segons un estudi de la mateixa Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic. El document "Panorama de l'Educació 2010" indica que s'ha avançat en aspectes com ara el nombre d'alumnes per professor, que s'ha igualat a la mitjana europea, però en canvi continua faltant formació acadèmica i que els joves treballin d'acord amb la qualificació que han assolit.

Actualitzat
L'OCDE recorda que, en temps de crisi, com l'actual, és més important que s'inverteixi en educació, que és el millor antídot contra l'atur als 32 països membres, on la recessió ha castigat amb més duresa els adults que no han completat un ensenyament secundari superior. Per això, en el seu informe anual, l'organització recorda als governs que invertir en educació és apostar pel creixement econòmic del país.

La secretària d'Estat d'Educació i Formació Professional, Eva Almunia, ha considerat que el problema espanyol és la "debilitat" que suposa la manca de titulats de grau mitjà, sobretot les vinculacions a professions emergents, feines que acaben ocupant els universitaris.

Segons les dades del curs 2007-2008, amb què s'ha elaborat l'estudi, la xifra de titulats en grau mitjà d'FP a l'estat espanyol es va situar 14 punts per sota de la mitjana de la UE i 6 per sota de la de l'OCDE.

Tot i això, s'ha constatat un canvi de tendència. El percentatge d'ingrés a la universitat va caure del 47 al 41% a Espanya des del 2008, mentre que el de gent que es va inscriure als cicles formatius superiors va augmentar del 15 al 22%.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut