Una infermera vacuna un pacient. (Foto: ACN)
Una infermera vacuna un pacient. (Foto: ACN)
Barcelona

La formació professional col·lapsa l'accés a la Universitat

Fins ara, els estudiants de Formació Professional que volien anar a la universitat no havien de fer la selectivitat, però tenien un percentatge de places reservades que es movia entre el 7 i el 30% com a màxim. Aquest any, el topall s'ha eliminat, i en algunes carreres els alumnes procedents de FP han ocupat el 80% de les places disponibles. Els estudiants de Batxillerat se senten discriminats.

Actualitzat
El curs que ve, en algunes facultats d'Educació o d'Infermeria la majoria dels estudiants provindran de cicles formatius. El cas més evident és segurament el d'Educació Infantil de la Universitat Autònoma. El 83% dels alumnes hi hauran arribat d'FP. La degana de la facultat diu que és positiu que entrin alumnes de cicles, però creu que ara hi ha un desequilibri excessiu. Pel secretari d'Universitats, el fenomen s'ha donat en poques especialitats i és excepcional.

La Generalitat va demanar al Ministeri d'Educació que es mantingués el sistema de quotes màximes per als estudiants de cicles. El Ministeri, però, creu que s'ha de flexibilitzar el pas a la universitat, i recorda que els estudiants que han fet un cicle de grau superior, a part del batxillerat tenen dos cursos d'FP, i que per tant, si tenen bona nota, estan preparats per anar a la Universitat. Però el cas és que molts estudiants de Batxillerat se senten discriminats.

També hi ha estudiants d'FP que es queixen. A diferència dels que han fet la selectivitat, ells no han tingut proves per pujar nota. Per això han quedat fora de carreres on la nota de tall supera els 12 punts. Abans, en canvi, hi tenien un percentatge de places reservades. El Ministeri ho corregirà de cara al curs vinent.
Anar al contingut