Una infermera vacuna un pacient. (Foto: ACN)
Una infermera vacuna un pacient. (Foto: ACN)
Barcelona

La formació professional viu l'increment de places més gran dels últims anys

La crisi ha disparat l'interès pels cursos de formació professional, uns estudis que de cara al curs que ve viuran l'increment de places més gran dels últims anys. Segons dades de la Conselleria d'Educació, s'ha ampliat un 10% l'oferta de places, fins arribar a superar les 86.000 -entre cursos presencials i en línia- davant les gairebé 79.000 de l'any passat. En canvi, la dotació de professorat és la mateixa i, segons el govern, s'ha fet un treball "'d'artesania" per reassignar els docents necessaris.

Actualitzat
Les places disponibles no han augmentat igual en tots els àmbits, sinó que s'han prioritzat aquelles en què està garantida la inserció laboral de les persones graduades. Així, s'han creat 210 places noves en el camp de l'atenció sociosanitària, 330 en auxiliars d'infermeria, 225 en sistemes microinformàtics i xarxes i 135 en electroemecànica de vehicles. 

Per contra, tot i que hi ha més demanda, s'ha mantingut l'oferta en sectors com comunicació, imatge i so i activitats fisicoesportives, perquè es considera que l'oferta d'ocupació és "insuficient", segons ha explicat el director general d'Ensenyaments Artístics i Professionals de la Conselleria, Josep Francí. 

De les places noves, 4.062 són per a cursos presencials i 3.098 per a l'Institut Obert de Catalunya, el centre de la Generalitat que permet estudiar per internet. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut