Girona

Fracassa el primer intent dels militars per extreure aigua del túnel de l'AVE a Girona

Els militars no poden extreure aigua del túnel de Girona inundat per la distància i el desnivell

RedaccióActualitzat

Un total de 84 soldats de la Unitat Militar d'Emergències han vingut des de Saragossa per ajudar a treure aigua del túnel de l'AVE inundat. La seva missió és extreure l'aigua a través de la boca d'entrada del pou número 11, on, a través de vehicles, poden arribar fins on hi ha l'aigua estancada. Aquesta nit han hagut de treballar completament a les fosques i en condicions de màxima dificultat. Per fer-ho han portat les bombes més potents que tenen, que poden treure fins a 320.000 litres per hora en condicions òptimes.

Però la distància i el desnivell han fet fracassar el primer intent dels militars per aconseguir treure aigua. A quarts de tres de la matinada, i després de veure que la bomba no era capaç d'extreure ni una gota d'aigua, han decidit que aquest dijous provaran un altre sistema, amb autobombes. Ecomandant de la Unitat Militar d'Emergències, Carmelo Benito, ha admès que "hi ha un gran desnivell i una gran distància". En la mateixa línia, el subsinspector dels bombers de la Generalitat, Ferran Garcia, ha explicat que l'aigua està "molt lluny", a més d'un quilòmetre des de la boca, i a uns 16 metres de profunditat.

Els bombers de la Generalitat també col·laboren amb l'exèrcit, i a més del personal han aportat molts metres de mànegues. 

Per la seva part, al pou número 9, on hi ha el màxim denivell, uns 40 metres, les bombes instal·lades per una empresa especialitzada sí que han pogut continuar treballant durant tota la nit.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut