Juan José Liarte, diputat portaveu de Vox a l'Assemblea Regional de Múrcia (EFE)
Múrcia

La Fiscalia investiga un diputat de Vox a Múrcia per insults a la ministra Delgado

Juan José Liarte va dir al seu Facebook "tiparraca embustera" a la ministra i que "d'una p*** només se'n poden esperar putades"

Actualitzat

La Fiscalia Superior de Múrcia ha obert una investigació penal pels insults que el diputat i portaveu de Vox a l'Assemblea Regional, Juan José Liarte, va escriure a Facebook contra la ministra de Justícia, Dolores Delgado.

La Fiscalia manifesta en un comunicat que estudia "l'eventual transcendència penal" del post que va publicar Liarte.

"La "tiparraca" aquesta és una mentidera, i els seus socis filoetarra així ho proclamen. Un inspector de policia que vaig conèixer, que ben bé podria ser un personatge de Pérez-Reverte, però que, de fet, no ho és, ja em va advertir fa molts anys: d'una p*** només pots esperar-ne putades."

Davant l'allau de crítiques, el dirigent de Vox va eliminar el missatge de la xarxa i va publicar un aclariment en el qual assegura que es tracta d'un "malentès" i que es referia a "un senyor de Bildu".

"Sembla que no m'he explicat bé."

"La frase el que significa és que mai no et pots refiar d'algú en qui no es pot confiar, i evidentment, em referia a Bildu, que és un partit que no amaga les simpaties amb ETA."

 

 

Dolores Delgado, ministra de Justícia (EFE)

 

La Fiscalia haurà de determinar si aquesta publicació constitueix un delicte d'injúries i fins i tot si existeix l'agreujant que es tracta d'insults contra una autoritat pública. En aquest sentit, la ministra de Justícia, Dolores Delgado, també fiscal, no s'ha volgut pronunciar. Delgado ha qualificat els insults de "lamentables, inacceptables, brutals i desagradables", i ha dit que, per primer cop en molt temps, s'utilitzen políticament.

"Havíem arribat a unes cotes de consens en temes com la igualtat, el gènere i la violència contra les dones que no hem de perdre."

"Que Cs i el PP, amb les diferències que puguem tenir, es pensin dues vegades alinear-se amb forces d'extrema dreta que no respecten les línies vermelles."

La ministra ha apel·lat als representants polítics a fer una "política sense crispació" i que eviti "els insults i les desqualificacions".

ARXIVAT A:
VoxXarxes socials Judicial
Anar al contingut