Aberdeen

Ferran Adrià, investit doctor "honoris causa" a Escòcia

Ferran Adrià s'ha hagut de tornar a posar el birret. Després de ser distingit amb el doctorat honorífic a la Universitat de Barcelona, ara ho ha estat a la Universitat d'Aberdeen, a Escòcia. La institució l'ha aplaudit com a "geni artístic" que ha canviat "els paràmetres de la comprensió que tenim de l'art culinari". El xef d'El Bulli s'ha mostrat satisfet amb el reconeixement, que ha fet extensiu a la cuina que es fa aquí.

Actualitzat
L'encarregat d'elogiar el nou doctor ha estat Chris Fynsk, director del Centre de Pensament Modern de la Universitat d'Aberdeen, que ha destacat la presència de Ferran Adrià a la fira Documenta de Kassel, a Alemanya, en qualitat de cuiner artista, i el fet que la revista "Time" l'hagi situat entre els cent personatges més influents del món.

"La seva obra representa una fita per a la cuina contemporània", ha dit Fysk, que ha afegit que les comparacions d'Adrià amb Picasso o Dalí "són oportunes, tenint en compte la creativitat extraordinàriament lúdica que ha mostrat en el seu mètode de cuina desconstructiva".

El filòsof britànic ha remarcat que el xef català "en tot el que ha emprès com a artista, científic, empresari i xef, sempre ha exercit la reflexió crítica més brillant".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut