Barcelona

Ferran Adrià, investit doctor "honoris causa" per la Universitat de Barcelona

El cuiner Ferran Adrià, el mestre d'El Bulli, ha estat investit doctor "honoris causa" per la Universitat de Barcelona, a proposta de la Facultat de Química. El món universitari ha volgut distingir-lo per la metodologia científica que ha incorporat en la gastronomia i per la perspectiva global i innovadora en els seus projectes. En el discurs d'investidura, Ferran Adrià ha manifestat que la distinció és per a tots els cuiners del país, que han aconseguit projectar la nostra cuina al més alt nivell.

Actualitzat

El gastrònom ha optat per llegir només l'últim paràgraf d'un discurs de gairebé deu pàgines, que havia preparat durant una setmana juntament amb el seu soci, Juli Soler, i en què ha subratllat que "menjar bé alimenta l'ànima". El discurs també tractava de la recerca del coneixement per part de la cuina, i dels objectius de la Fundació Alícia, un centre dedicat a la innovació tecnològica a la cuina, de la qual és president del consell assessor.

Adrià ha dit que ha lluitat tota la seva carrera i tota la seva vida "perquè la cuina sigui cultura" i, en aquest sentit ha dit que creu que s'ha aconseguit. El cuiner ha destacat que la gastronomia ha deixat de ser "secreta" per arribar a "compartir-ho tot". 

També ha explicat que la investidura no era només d'ell, sinó de "tota la gent que es dedica al món de la gastronomia", i ha tingut unes paraules per als seus amics i coneguts, als quals ha agraït que li hagin ensenyat "l'honestedat i el respecte".

Per acabar, Adrià ha agraït a la UB pel gest "valent" d'haver escollit  un cuiner, ja que és el primer gastrònom doctor "honoris causa" a Espanya, segons ha assegurat la universitat barcelonina.

Anar al contingut