Londres

Felip d'Edimburg renuncia al carnet de conduir, als 97 anys, després d'un accident

Al gener, el vehicle de Felip d'Edimburg va xocar contra un cotxe amb tres passatgers i un va haver de ser hospitalitzat per un trencament de canell

RedaccióActualitzat

El príncep Felip, marit de la reina Elisabet II del Regne Unit, ha lliurat el seu carnet de conduir a la policia, mentre la fiscalia decideix si se li imputa cap càrrec per l'accident que va tenir el 17 de gener, en què va resultar ferida una dona.

I el Palau de Buckingham ha informat:

"Després d'una acurada consideració, el duc d'Edimburg ha decidit voluntàriament lliurar la seva llicència de conduir."

La policia del comtat de Norfolk, a l'est d'Anglaterra, on va passar la topada, a prop de la finca reial de Sandringham, va confirmar que el príncep, de 97 anys, va lliurar la seva llicència de conducció aquest dissabte "de manera voluntària".

La policia ha explicat que, després d'investigar els fets, el cas és a la fiscalia, que decidirà si imputa d'algun càrrec el príncep, considerat responsable del xoc del seu Land Rover Freelander contra un Kia, en què viatjaven dues dones i un nadó, quan aquest entrava a la carretera principal, l'A149.

 

 

El duc va sortir il·lès de l'aparatós accident, però una de les passatgeres del Kia, Emma Fairweather, de 46 anys, va ser hospitalitzada per un trencament de canell. Se li va haver de posar una peça de titani i demana responsabilitats al marit de la sobirana.

En una carta, datada el 21 de gener, Felip desitjava a Emma Fairweather "una ràpida recuperació" i va admetre que no va veure "venir el seu cotxe" perquè va ser enlluernat per la llum del sol. També es va mostrar "penedit per les conseqüències" de l'accident.

No obstant això, dos dies després del succés, el príncep va ser vist conduint un Land Rover nou per la seva finca de Sandringham sense el cinturó de seguretat, cosa que va motivar un avís per part de la policia i crítiques generalitzades.

Un portaveu de la fiscalia ha assenyalat que, quan es revisi el cas, "es tindrà en compte" la decisió del marit de la reina de renunciar a la llicència.

 

 

El corresponsal de la Casa Reial de la cadena britànica BBC, Jonny Dymond, explica que, segons les seves fonts, el duc ha reconegut que l'accident "va ser culpa seva", de manera que "ha decidit renunciar a bona part de la seva independència i a partir d'ara tindrà un xòfer".

En declaracions a la premsa, Emma Fairweather ha demanat que el duc sigui processat si es demostra que va cometre una imprudència. La víctima ha declarat a "The Sunday Mirror" que, "sens dubte, les carreteres seran ara més segures":

"Segurament, la decisió [de lliurar el carnet] no deu haver estat fàcil, ja que perdrà independència, però se'n sortirà."

Anar al contingut