La privacitat de les dades de Facebook, en entreditLa privacitat de les dades personals dels usuaris a Facebook, en entredit
La privacitat de les dades personals dels usuaris a Facebook, en entredit

Facebook donava les dades dels usuaris a Microsoft i a 150 grans empreses més

Ho revela "The New York Times", i l'empresa ho admet però diu que no ha violat les condicions de privacitat dels seus 2.200 milions d'usuaris

RedaccióActualitzat

Facebook ha intercanviat i compartit més dades personals dels usuaris amb altres companyies al llarg de la seva història del que ha reconegut mai públicament.

Ho ha revelat aquest dimarts el diari nord-americà "The New York Times" a partir de centenars de documents interns als quals ha tingut accés i que revelen com ha compartit aquestes dades amb unes 150 grans empreses sense explicar-ho als usuaris.

Notícia relacionada: Les dades de Facebook utilitzades per Cambridge Analytica estaven a l'abast de tothom


Veure els contactes i els missatges privats

En concret el rotatiu assegura que Facebook va autoritzar el buscador Bing de Microsoft a veure tots els noms de les amistats dels seus usuaris.

A Netflix i Spotify els permetia llegir els missatges privats, Amazon va disposar de les dades de contacte dels "amics" dels usuaris i Yahoo ha pogut veure les publicacions de les amistats com a mínim fins aquest estiu.

Mark Zuckerberg, fundador i màxim executiu de Facebook


L'empresa nega haver vulnerat la privacitat

El director de privacitat de Facebook, Steve Satterfield, ha negat que aquests acords hagin violat les condicions de privacitat i els compromisos amb reguladors federals perquè, ha dit, els acords prohibeixen a les empreses fer-ne un mal ús.

Però experts consultats pel diari no hi estan gens d'acord: David Vladeck, antic director de l'Oficina de Protecció al Consumidor de l'administració dels EUA, considera que s'han vulnerat els drets dels usuaris:

"Això és donar permís a tercers per recollir dades sense ser informat ni poder donar el consentiment. No entenc com es pot justificar això en virtut de l'acord de consentiment."

Notícia relacionada: Un ciberatac a Facebook afecta les dades personals de 50 milions d'usuaris​

Facebook no ven les dades, però les comparteix en benefici propi

Segons el reportatge, aquesta xarxa social no ha venut mai les dades dels usuaris, però sí que les ha cedit a altres empreses per eixamplar el seu abast i aconseguir més usuaris.

Aquesta seria una de les principals estratègies amb les quals el fundador de la xarxa social, Mark Zukerberg, hauria aconseguit l'enorme creixement que ha tingut. Facebook ja compta amb més de 2.200 milions d'usuaris arreu del món.

Notícia relacionada: Facebook tanca al Brasil comptes afins al candidat ultradretà Bolsonaro

ARXIVAT A:
Xarxes socials InternetProtecció de dades
Anar al contingut