La privacitat de les dades de Facebook, en entreditLa privacitat de les dades personals dels usuaris a Facebook, en entredit
La privacitat de les dades personals dels usuaris a Facebook, en entredit
Brasil

Facebook tanca al Brasil comptes afins al candidat ultradretà Bolsonaro

El candidat d'ultradreta se situa com a clar favorit en la segona volta de les eleccions brasileres

RedaccióActualitzat

Facebook ha decidit eliminar fins a 68 pàgines web i 43 comptes falsos que publicaven continguts afins al candidat ultradretà brasiler Jair Bolsonaro, després de detectar que no complien amb la normativa legal de la xarxa social.

Entre les pàgines suspeses hi ha comptes identificats com Raposo Fernandes Asociados (RFA), que té la propietat de portals com MCC-Movimiento Contra Corrupción, Folha Política, Coreo del Poder o TV Revuelta. En els últims dies, en aquestes pàgines s'hi han publicat diversos continguts sensacionalistes que beneficiaven el polític brasiler.

Pàgines que fomentaven el "clickbait"

Segons ha publicat Facebook, "les persones que es troben darrere l'RFA creaven pàgines utilitzant diversos comptes falsos o múltiples comptes amb el mateix nom, fet que viola les nostres polítiques". A més, destaca que es publicaven continguts "clickbait" que contenien més publicitat que informació:

"Contenien una gran quantitat d'anuncis i poc contingut;  funcionaven com a empreses de publicitat."

Tot i això, la xarxa ha matisat que les pàgines i comptes no s'han tancat per la informació que s'hi publicava, sinó per la gran quantitat de "spammers" que han detectat:

"Cada cop hi havia més contingut polític sensacionalista per construir una audiència i dirigir el trànsit a les seves pàgines fora de Facebook i guanyar diners per les visites."


Missatges difamatoris contra Haddad

La recta final de la campanya del Brasil destaca per les investigacions que ha iniciat la Justícia Electoral i la Policia Federal sobre la suposada implicació d'empresaris en la disseminació de milions de missatges difamatoris contra el líder de l'oposició, Fernando Haddad, que s'havien difós via WhatsApp.

Segons publica el diari "Folha de Sao Paulo", diferents empresaris es van posar d'acord a publicar missatges "en massa" i "falsos" per afavorir Bolsonaro, fet que seria il·legal, ja que es tracta d'una campanya empresarial encoberta.

Tot i això, l'extrema dreta no ha trigat a respondre i es desvincula de la publicació d'aquestes campanyes, però Haddad els acusa "de crear una organització criminal", per haver-lo difamat a través de les diverses xarxes socials.

ARXIVAT A:
BrasilJair BolsonaroFacebookNotícies falses
Anar al contingut