València

Fabra diu que "s'ha fet justícia" amb Camps i que ara "mereix descansar"

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, s'ha mostrat "tremendament satisfet" pel veredicte del jurat popular, que declara Francisco Camps i Ricard Costa "no culpables" de suport passiu impropi. Fabra considera que amb la decisió judicial, els populars i el País Valencià recuperen la seva imatge. Tot i això, en referir-se al futur de l'expresident ha dit que "mereix descansar" i que "va dimitir lliurement" i era conscient de les conseqüències.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha afirmat que "s'ha fet justícia" després que el jurat popular que jutjava l'expresident Francisco Camps i el també popular Ricardo Posta pel "cas dels vestits" els ha declarat "no culpables" del delicte de suborn passiu impropi.

Fabra, que va succeir Camps en el càrrec, s'ha mostrat "tremendament satisfet" amb la decisió del jurat popular i ha assegurat que s'ha recuperat la imatge i la credibilitat de les institucions del País Valencià: "Hem recuperat el nostre posicionament a Espanya."

Malgrat tot, no ha aclarit el futur polític de Camps i només ha suggerit que quan va dimitir era conscient de les conseqüències. "Va prendre lliurement la decisió, sabent el que deia. Sempre ha tingut un gran sentit comú; ara sabrà què ha de fer".

Fabra ha recordat que l'expresident va dimitir "lliurement" i "a consciència", i considera que "mereix un període de descans".

La teoria de la conxorxa

El president valencià ha mantingut la teoria que el "cas dels vestits" era una conxorxa del PSOE contra Camps i Costa i contra les insitucions valencianes, i n'ha demanat la restitució després del veredicte absolutori. Fabra ha assenyalat que és hora de "demanar responsabilitats" a aquells partits polítics que, ha dit, "han embrutat el nom del partit i de la comunitat valenciana". El successor de Camps ha acusat els socialistes d'"intentar enderrocar un govern amb mentides i insídies".

La valoració del president valencià es produeix només unes hores després que el jurat popular, format per 9 membres, va decidir per 5 vots a favor i 4 en contra declarar "no culpables" Camps i Costa.

L'expresident valencià, Francisco Camps, també ha volgut opinar sobre el veredicte i en unes declaracions aquest dijous ha agraït el suport rebut de "l'Espanya neta, positiva, gran i il·lusionada".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut