Expulsen tres capellans de Tarragona per sectarisme i "doctrina sexual dubtosa"
Els clergues els investiga un tribunal eclesiàstic de Vic

Expulsen tres capellans de Tarragona per sectarisme i "doctrina sexual dubtosa"

L'Arquebisbat de Tarragona rellevarà dimarts tres clergues que havien format part de l'associació Seminari del Poble de Déu

Actualitzat

L'Arquebisbat de Tarragona rellevarà de les seves funcions tres capellans de la clausurada associació Seminari del Poble de Déu que exerceixen en diverses parròquies de l'arxidiòcesi.

Es tracta dels mossens Xabier Segura, rector de la parròquia d'Alcover, a l'Alt Camp; Miquel Barcos, de la de Vimbodí, i Pere Fibla, de la parròquia de Solivella, les dues a la Conca de Barberà.

Tots tres, juntament amb catorze religiosos més de Catalunya que havien format part de l'associació, estan sent investigats per un tribunal eclesiàstic constituït a Vic per delictes canònics.

Els atribueixen pràctiques sectàries i doctrina sexual dubtosa, ja que l'associació permetia el sexe sense considerar-lo pecat. Tots tres hauran d'acabar el servei a les seves parròquies dimarts que ve, dia 25.

Segons l'arquebisbat, si en algun moment del procés canònic apareguessin indicis de delicte de l'àmbit penal civil, es comunicaria a l'autoritat judicial de l'Estat. Si fossin declarats innocents, se'ls reintegraria a altres tasques pastorals.


Associació suspesa el 2017

El cas afecta 17 clergues de les diòcesis de Barcelona, Tarragona, Lleida, Urgell i Vic, que havien format part del Seminari Poble de Déu, creat el 1977 a Barcelona. L'Arquebisbat de Barcelona va suspendre l'associació l'abril del 2017 perquè "no gaudia de la necessària confiança de l'Església per a dur a terme l'ensenyament de la doctrina catòlica".

L'Arquebisbat de Tarragona és l'última diòcesi catalana que ha aplicat la suspensió dels membres d'aquesta associació clausurada l'any 2017 i que jutjarà el Tribunal Eclesiàstic de Vic.

ARXIVAT A:
Religió
Anar al contingut