L'explosió ha estat potent i s'ha pogut sentir fins a nou blocs de distància
L'explosió ha estat potent i s'ha pogut sentir fins a nou blocs de distància

Explota una caravana que emetia un avís de bomba al centre de Nashville

L'FBI creu que l'explosió de Nashville ha estat intencionada, i no descarta la hipòtesi terrorista i que la policia fos l'objectiu

RedaccióActualitzat

L'FBI investiga una misteriosa explosió al centre de la ciutat de Nashville, a l'estat de Tennessee dels Estats Units. Segons els investigadors, una autocaravana ha explotat després que la policia local rebés un avís per un vehicle sospitós. L'explosió ha deixat tres ferits. El centre de la ciutat estava buit en el dia de Nadal.

Els fets han passat a les sis del matí d'aquest divendres, dia de Nadal, a la Segona Avinguda del centre de la ciutat, capital de la música country. Poc abans de l'explosió, la policia ha rebut l'avís per un tiroteig a la zona.

Quan els agents han arribat al carrer, no han vist ni rastre dels trets, però sí un vehicle sospitós, que ha acabat explotant. La caravana tenia un missatge gravat que deia "una bomba explotarà en 15 minuts", segons ha explicat el cap de la policia local, John Drake.

En sentir el missatge, els agents van anar porta per porta per evacuar els veïns que hi havia a la zona.  L'explosió ha deixat tres persones ferides, cap de crítica. L'FBI i l'ATF (Agència de Control d'Armes de Foc dels Estats Units) han obert una investigació. Creuen que es tracta d'un "acte intencionat" i no descarten la hipòtesi terrorista.

La policia ha assegurat que no hi havia cap artefacte explosiu més.

(Reuters / Andrew Nelles)

Els investigadors no han donat detalls del possible motiu, però no descarten que la mateixa policia fos l'objectiu, després del fals avís. 


"Possibles restes humanes"

No s'ha pogut determinar si hi havia algú dins de l'autocaravana quan va explotar, però la policia ha dit hores després de l'explosió que s'havien trobat "possibles restes humanes" a prop.

El compte de Twitter de la policia metropolitana de Nashville ha fet pública una imatge de l'autocaravana, amb una crida a qui l'hagués vist abans perquè els aporti informació:

"Aquesta és l'autocaravana que ha explotat a la Segona Avinguda aquest matí. Va arribar-hi a la 1.22 de la matinada":


De moment, l'alcalde ha ordenat un toc de queda a la zona de la ciutat on hi ha hagut l'explosió. També ha decretat l'estat d'emergència civil fins dimecres.

L'explosió s'ha sentit fins a nou blocs de distància. El fum s'ha pogut veure des de diverses parts de la ciutat.

 

A la zona, buida per ser el dia de Nadal i per l'hora, l'explosió ha trencat vidres, ha malmès diversos edificis i ha destruït alguns vehicles. Segons l'alcalde, d'aquesta ciutat de Tennessee no hi ha hagut més víctimes perquè la detonació s'ha produït a les sis del matí.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut