Alumnes en una aula de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la UB
Alumnes en una aula de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la UB (ACN/Blanca Blay)

Estudiants universitaris demanen solucions per examinar els alumnes en quarantena

Les mesures vigents de la UB fins al 21 de gener no preveuen cap solució concreta, però el rectorat ha indicat que cal buscar "sistemes d'avaluació alternatius"

Estudiants de la Universitat de Barcelona denuncien la falta d'un protocol clar per als alumnes aïllats per covid que no poden fer els exàmens presencials. Unes proves que, en molts centres, comencen aquest dilluns.

A través d'un comunicat, el moviment estudiantil Fem-la Pública diu que el rectorat només informa que es faran servir mètodes alternatius per a aquests casos, però sense detalls.

Una realitat que, segons diuen, pot portar a una vulneració dels drets de l'estudiant en l'avaluació si no es té en compte la seva situació personal "en un moment delicat".

Fem-la Pública creu que cal una llista d'aquestes alternatives als exàmens presencials, i que l'alumnat l'ha de poder conèixer.

A més, ha exigit que hi hagi un protocol que indiqui als alumnes confinats quins passos han de seguir després de saber que són positius per tal de donar-los "seguretat".

Amb tot, Fem-la Pública ha defensat els exàmens i les activitats teòriques presencials i ha demanat al rectorat i a les facultats que "extremin les mesures de seguretat" en els exàmens.


Mesures vigents fins al 21 de gener

L'última resolució del rector de la UB, Joan Guàrdia, relativa al protocol a seguir per la pandèmia, estarà vigent fins al 21 de gener "amb l'objectiu d'assegurar un desenvolupament correcte de totes les activitats".

El rector ha indicat que es faci un retorn 100% presencial dels alumnes "extremant les mesures de protecció", mentre que deixa la porta oberta al teletreball del personal d'administració i serveis.

Pel que fa a l'avaluació, el text diu que "els estudiants que es trobin en una situació degudament justificada de confinament" podran "gaudir de sistemes d'avaluació alternatius, tal com es fa quan un estudiant no pot fer una activitat d'avaluació per una causa de força major".

 

ARXIVAT A:
Educació UniversitatCoronavirus Covid-19
Anar al contingut