Girona

Quim Torra visita els estudiants tancats a la UdG des de dimecres

Es van tancar per evitar la detenció d'una companya que la policia espanyola volia interrogar per l'ocupació de les vies de l'AVE

RedaccióActualitzat

Els estudiants de la universitat mantenen fins almenys aquest dilluns la tancada a la facultat de Lletres de la Universitat de Girona, a l'espera de veure si la setmana que ve els agents decideixen tancar la investigació i enviar l'atestat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, els ha visitat aquest diumenge per donar-los el seu suport. Ho ha explicat el mateix president a través de Twitter, on ha publicat dues imatges amb els estudiants, entre els quals hi ha el seu nebot, que també va ser detingut en el marc de l'operació policial.

En el tuit, Torra reitera la intenció del govern de denunciar l'actuació policial en defensa del drets civils dels ciutadans.

 

 

Mentrestant, els estudiants s'han informat dels seus drets per si hi ha més detencions.

 

 

Una trentena d'estudiants es van tancar aquest dimecres a la nit per impedir la detenció d'una persona buscada en el marc de l'operatiu en què es van detenir 16 persones, totes ja en llibertat. A la facultat de Lletres, una dotzena d'estudiants estan a l'espera del que dilluns es decideixi sobre el futur de la protesta.

L'estudiant que la policia espanyola preveia detenir pel tall a les vies de l'AVE l'1 d'octubre passat es troba dins la Universitat.

Des de l'exterior continuen arribant aliments per ajudar els estudiants que estan tancats a la universitat. Tots ells donen suport a l'alumna que la policia espanyola pretén detenir.

Els estudiants tancats han aconseguit un miler de firmes, la majoria d'alumnes i personal de la universitat, de suport a la iniciativa per reclamar que Adif retiri la denúncia que pesa contra els detinguts per la policia espanyola. El manifest també denuncia l'actitud "arbitrària" dels agents a l'hora de detenir els encausats.

 


Entre les persones que de moment hi han donat suport hi ha els diputats al Congrés d'Esquerra Joan Tardà i Gabriel Rufián o Lluc Salellas, de la CUP.

ARXIVAT A:
Procés catalàCDR
Anar al contingut